BVB : Handbalclub Izegem – Sasja HC

Na een inactiviteit van meer dan een half jaar was het dan eindelijk weer zover. Er stond terug handbal op het menu en we mochten aan de matchen met inzet beginnen in een wedstrijd voor de Beker van België op verplaatsing in Izegem.

15 doelpunten na 60 minuten, 20 na 70 minuten, 24 na 80 minuten. Een lage score welliswaar, aan beide kanten. Goede verdediging, slechte afwerking, uitstekende keepers, … Allemaal zaken die kunnen gezegd worden na deze triller. Dat het dan op strafworpen moet eindigen is altijd zuur voor één van beide ploegen. Jammer genoeg trokken wij aan het kortste eind. Een positieve noot is wel dat onze jongens strijdvaardig waren wat beloofd voor de toekomst.

 

Seppe De Cubber opende de score, maar de Westvlamingen maakten al snel gelijk. Dat het gelijkopgaand ging van in het begin was eigenlijk een lijn die over de volledige wedstrijd kon doorgetrokken worden. Als we het al ergens “laten liggen” hebben, was het eind eerste en begin tweede helft toen we bijna 15 minuten lang niet konden scoren. De afwerking faalde, we hadden enkele malen pech door doelpaal en deklat te treffen en er stond een uitstekende Arne Schonkeren in het doel bij Izegem. Gelukkig stond bij ons Sam Theyssens  op een sublieme wijze zijn doel te verdedigen en kon de schade enigszins beperkt blijven.

Toen we naar het einde van de 2de helft een doelpuntje op voorsprong kwamen begonnen de slechts vijf toegelaten Sasja supporters samen met spelers en bank te hopen. Maar het was Kobe Soetaert (ex-Sasja) die in de laatste seconden de gelijkstand op het bord plaatste.

Twee maal 5’ verlengingen dus, waarbij het ook weer haasje-over was. Deze keer was het aan onze kant aanwinst Jasper Ritzen die gelijk maakte. Jammer genoeg strandde een vrijworp van Koenraad na 60 minuten op de kruising, anders had het afgelopen geweest.

Nogmaals twee maal 5’ verlengingen. En het bleef nagelbijten. Nu was het de beurt aan Koenraad Van Ransbeeck om een gelijkstand uit de brand te slepen.

Strafworpen dus. De eerste 2 werden gescoord door ons en één gemist door Izegem. Die er dan 3 op rij konden inleggen en wij er 2 misten. Wedstrijd afgelopen.

Moedig gestreden en er voor blijven gaan. Er zit zeker potentieel en groei in deze ploeg. Jammer genoeg trokken we aan het kortste eind. Maar met een redelijk aantal supporters en dezelfde strijdlust doet het zeker naar meer hopen voor de komende weken.

 

Scoreverloop; 10’ 2-4  / 20’ 4-5 / 30’ 7-5 / 40’ 9-8 / 50’ 13-12 / 60’ 15-15 / 70’ 20-20 / 80’ 24-24 / strafworpen 4-2

Voor Sasja:  Sam Theyssens 60’  / Nick Van Der Ent  / Kostic Nemanja   / Van Ransbeeck Koenraad  2 / De Cubber Seppe 6 / Van Opstal Elliott 2  / Hans Lamberigts 5 / Broes Geens 5  / Louis Demet  / Van Ransbeeck Ewout 1 / Jasper Roelants / Jasper Ritzen 3 / Robin De Roeck

Tijdstraffen: Sasja 4 x 2’   Izegem 7 x 2’

Scheidsrechters: Broothaers - Janssens

 

Verslag; Dirk Faes

4/10/2020