BVB Izegem - Sasja HC: vergeten af te maken

Een tweedeklasser uitschakelen in de 1/16 finales van de Beker Van België zou in principe niet te veel problemen mogen opleveren. Maar Izegem heeft daar anders over beslist. Vooral doordat Sasja vergat het op cruciale momenten af te maken.

Dat het een geladen wedstrijd zou worden, wisten we al op voorhand. Mede door de familiestrijd Mathijs met Gert-Jan aan onze zijde en broer Ruben en vader Robin aan de andere kant. Komt er nog bij dat er drie ex-Sasja spelers in de Izegemse selectie zaten, dus we wisten al dat het geen makkie zou worden. We begonnen met een 3-0 achterstand door het verschil van klasse. Blijkbaar vonden de scheidsrechters het dan nodig om reeds na 25 seconden een twee minutenstraf aan Koenraad Van Ransbeeck te geven. Er mag ook eerst geel getrokken worden als men het dan al een fout vindt hoor(!!!). Toch slaagden onze jongens er in om de 3-puntenkloof na 13 minuten reeds te dichten en zelfs twee doelpunten voorsprong te nemen. Op dat moment hadden ze moeten doorduwen en de kloof verder uitdiepen. Maar in tegenstelling lieten ze Izegem zelfs terug komen en gingen we met 11-11 rusten.

In het begin van de tweede helft stonden we ook steeds op voorsprong. Zelfs ondanks het feit dat we twee maal in ondertal met vier spelers stonden. Er werd goed geroteerd met de bank en Ewout Van Ransbeeck scoorde zijn eerste twee doelpunten vanop de rechterhoek. Maar dan begon de motor te sputteren. Vermoeidheid kwam op, wat zichtbaar was in de verdediging maar ook in de afwerking. Kwam er nog bij dat er een uitstekend keepende Arne Schonkeren in het Izegemse doel stond. En zo kwam Izegem weer langszij. Er werd een strafworp en een open kans gemist, en zo kwam Izegem net voor het einde op gelijke hoogte, 23-23.

Twee maal 5 minuten verlengingen dus. Sasja zakte volledig door de mand in de eerste verlenging en kon zelfs geen enkele keer scoren. Izegem daarentegen wel. 26-23 na de eerste verlenging.

De West-Vlamingen gingen door op hun elan en maakten de wedstrijd af met 30-25.

Jammer, maar we moeten vooral onthouden dat we moeten doorduwen op cruciale momenten, meer vertrouwen in onszelf hebben en vooral ook “meer ballen”.

 

Scoreverloop; 10’ 7-5  / 20’ 9-10 / 30’ 11-11 / 40’ 14-16 / 50’ 17-17 / 60’ 23-23 / 65’ 26-23 / 70’ 30-25

Voor Sasja:  Theyssens 30’ / Van Der Ent Nick 30’ / Kostic Nemanja 5  / Van Ransbeeck Koenraad  1 / Mathijs Gert-Jan 3  / Lamberigts Hans 7  / De Cubber Seppe 4  / Geens Broes / Van Opstal Elliott 3 / Demet Louis / Van Ransbeeck Ewout 2 / Op Het Veld Chretien / Robin De Roeck / Melvin Lange

Tijdstraffen: Sasja 7 x 2’ Izegem 5 x 2’

Scheidsrechters: Broothaers - Janssens

 

Verslag; Dirk Faes

12/10/2019