ESTU Tournai - Sasja Antwerpen HC

Zaterdag 25 maart 2017   -  Hall des Sports

Vorig weekend gingen de palyoffs 2 van start, met alvast één verrassing. Sporting Nelo, algemeen beschouwd als de voornaamste belager van Sasja Antwerpen en Merksem Handbal in de strijd om een plaats in de Beneleague van volgend seizoen, ging tegen de verwachting onderuit op en tegen Estu Tournai. Sasja, dat de derby won tegen Merksem en Tournai delen nu de eerste plaats met elk twee punten.  Beide ploegen komen zaterdag tegen elkaar uit. De ploeg uit Henegouwen heeft wel het voordeel dat het ook zijn tweede wedstrijd op eigen terrein mag betwisten.  De sterkte van de thuisploeg valt momenteel nog moeilijk in te schatten, maar Sasja gaat alleszins als favoriet van start en moet in de mogelijkheid zijn om ook zijn tweede partij te winnen.

De winnaar van deze wedstrijd wordt alvast alleen leider en neemt al meteen ook een goede optie op een plaats bij de eerste twee op het einde van de playoffs. Sasja speelde tegen Merksem geen schitterende wedstrijd, maar het toonde toch dat het fysiek klaar is en dat, plus de routine van de Hobokenaren, kan ook tegen Tournai de doorslag geven.
Voor wie het live wil meemaken, de wedstrijd wordt gespeeld in de Hall des Sports, Avenue De Gaulle 2 in Doornik.

In de andere wedstrijd staan Merksem Handbal en Sporting Nelo tegenover elkaar. Wie van beide zaterdag in Sporthal Dommelhof in Neerpelt een tweede nederlaag oploopt, mag al bijna zeker een kruis maken over de hoop volgend seizoen aan de Beneleague te kunnen deelnemen.   

Datum: 
vrijdag, 23 maart, 2018 - 14:30
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE