Eynatten - Sasja: Eervol verloren

Gaan winnen in Eynatten is niet evident en dat is vanavond nog maar eens gebleken. Alhoewel we er goed voor gevochten hebben, trokken we toch aan het kortste eind na 60 minuten. De afwezigheid van Sam (ziek)  werd perfect opgevangen door een uitstekend keepende Nick Van Der Ent, dus daar heeft het zeker niet aan gelegen.

 We gingen het  beste van start met 2 doelpunten op rij van Seppe. Eynatten kon echter snel orde op zaken zetten . Mede doordat er langs Hobokense zijde een paar balverliezen werden geleden  en open kansen werden gemist. Daarna werd het in een stevige wedstrijd haasje over,  maar naar het einde van de eerste helft  konden we een mooie voorsprong van 4 doelpunten uitbouwen door enkele missers van Eynatten, goed verdedigingswerk en een paar miraculeuze reddingen van Nick. 

 

Het begin van de tweede helft was het plots een ander beeld. Eynatten bracht een andere keeper die enkele mooie saves in huis had, speelde ook plots sneller en agressiever en werkte uitstekend af. Daardoor duurde het ook 6 minuten voor we de eerste veldgoal konden maken. Zo lieten we Eynatten terug aansluiten en was alles te herdoen. Wie dacht dat onze Duitstalige landgenoten het tempo niet zouden kunnen volhouden kwam bedrogen uit. Maar ook bij Sasja kennen ze kampf-mentaliteit dus bleef de wedstrijd ongemeen spannend. Van 23 gelijk ging het naar 24 gelijk op 2 minuten van het einde. Eynatten scoorde en in onze daarop volgende aanval scoorden wij op 20 seconden van het einde. Maar het doelpunt werd afgekeurd voor een cirkelfout. Dus werd de wedstrijd met één doelpunt verloren. 

Jammer, maar toch met een positief gevoel. Gevochten en nipt verloren. Niet omdat de tegenstander beter was maar omdat het dubbeltje hun kant op viel. Chapeau mannen

Scoreverloop; 10’ 4-4  / 20’ 8-7 / 30’ 10-14 / 40’ 16-18 / 50’ 22-20 / 60’ 25-24

Voor Sasja:  Nick Van Der Ent 60’ / Kostic Nemanja  3 / Van Ransbeeck Koenraad  1 / De Cubber Seppe 6 / Van Opstal Elliott 1  / Broes Geens  3 / Hans Lamberigts 5 / Louis Demet  / Van Ransbeeck Ewout 2 / Jasper Roelants / Gert-Jan Mathijs 3 / Kevin Jacobs /

Tijdstraffen: Sasja 2 x 2’   Eynatten 2 x 2’

Scheidsrechters: Broothaers - Janssens