Gelijkspel tegen Sporting Nelo

Een zondagmiddag, mooi weer, de Ronde van Vlaanderen, ... En toch zat er redelijk wat volk in Sorghvliedt om naar de belangrijke confrontatie met Sporting Nelo te komen kijken. Na afloop van de wedstrijd mogen we tevreden zijn met het eindresultaat omdat we toch nog een punt uit de brand hebben gesleept, vooral dankzij onze vechtersmentaliteit. 

Beide ploegen begonnen gedreven aan de wedstrijd, maar het was Nelo die meer succes had in de afwerking, de score opende en ook vooral een voorsprong opbouwden die halverwege de eerste helft zelfs 4 doelpunten bedroeg. Marco Vernooy was met momenten een gesel voor onze verdedigers en tegelijkertijd ranselde Youri Denert enkele mooie ballen uit zijn doel. Aan onze zijde waren het vooral Kevin en Quinten die de doelpunten voor hun rekening namen. Er werd wel goed verdedigd, wat er mede voor zorgde dat onze jongens aan de achterstand begonnen te knagen en de achterstand met de rust tot één doelpunt kon herleid worden, 11-12. 

Na de pauze was het weer Nelo die stilaan begonnen weg te sluipen. We misten enkele open kansen en na 45 minuten bedroeg het verschil weer 4 doelpunten. Maar het moet gezegd worden, Sam deed enkele cruciale reddingen, de verdediging begon hoe langer hoe beter te draaien en vooral ... we bleven vechten. We begonnen weer wat in te lopen via Kevin Jacobs, Quinten Colman en Jasper Roelants en de ingevallen Bert Bisschop bracht met twee doelpunten Sasja terug tot op 1 punt van Nelo. Quinten zette de 21-21 eindstand op het bord en in een laatste hectische minuut werd er door beide ploegen niet meer gescoord. 

In de helft van deze play-off 2 staat Doornik op kop met 4 punten, Sasja en Nelo volgen met 3 punten en Merksem met 2 punten. Met andere woorden, alles blijft nog mogelijk. 

Scoreverloop:  10' 2-5 / 20' 7-9 / 30' 11-12 / 40' 12-15 / 50' 16-19 / 60' 21-21

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d - 60’), Robbie Mestdagh, Hans Lamberigts 1, Nemanja Kostic 1, Yme Bertels 1, Quinten Colman 6, Sergio Rola , Sander Soetaert, Bert Bisschop 2, Jasper Roelants 3, Kevin Jacobs 7, Gert-Jan Mathijs, Stijn Gijs, Aaron Vandewoestijne
NELO : Youri Denert (d - 60'), David Polfliet, David Denert, Pieter Winters, Niels Vansloot 3, Toon Habraken 1, Balasz Somogyi 1, Tasevski Vlatko 3, Marco Vernooy 9, Louis Vandebeeck, Jeff Vandebeeck, Daan Versleeuwen, Tom Lukkesen, Kenzo Van Vlierden

Tijdstraffen:    Sasja 5 (Bertels, Roelants, Colman, Bisschop, Lamberigts)  
                 Nelo 5 (Winters 2x, Vernooy, Vandebeeck, Versleeuwen)

Scheidsrechters: Box - Claes