Geslaagd tornooi in Bosnië

Onze jongens van de eerste ploeg hebben er een geslaagd tornooi in Bosnië opzitten. Ze behaalden een mooie 6de plaats tegen zo goed als allemaal professionele ploegen. 

Dinsdag vertrokken ze met het vliegtuig naar Bosnië om na een busrit in Doboj te geraken. Net zoals vorig jaar werden ze door de organiserende ploeg op een perfecte manier ontvangen. Direct na de aankomst werden ze al naar de sporthal begeleid waar de openingsceremonie plaats vond. Verder werd er dinsdag nog licht getraind. 

Woensdagavond stond dan de eerste wedstrijd op het programma tegen de Deense kampioen Kif Kolding die dinsdag reeds met ruime cijfers van het plaatselijke RK Sloga Doboj hadden gewonnen. Na goed verdedigingswerk werd met 29-35 verloren van de Vikings, maar we hebben zeker geen slecht figuur geslagen. 

Donderdag werd tegen Pauc Aix gespeeld uit Frankrijk. Ook deze wedstrijd werd verloren; dit maal met 32-17. Geen schande tegen deze professionele teams. 

Vrijdagavond stond dan de laatste wedstrijd in de groepsfase op het programma tegen het plaatselijke Sloga Doboj. De inzet was de 3de plaats in de groep. Na een zeer spannende wedstrijd waarbij we voor en achter hebben gestaan en duidelijk last van vermoeidheid en de warmte begonnen te krijgen, was de eindstand na 60 minuten 29-29. Door ons beter doelpuntensaldo mochten we zaterdag spelen met als inzet de 5de en 6de plaats. 

Nog geen 14u na de vorige wedstrijd, werd er zaterdag dus tegen het Russisiche St Petersburg aangetreden. We waren met 23-18 een kopje te klein voor deze stevige Russen maar behaalden toch een mooie 6de plaats op dit befaamde tornooi. Een mooie stage, een goede leerschool. 

Dirk Faes

Foto's Rita Van Der Auwera en Međunarodni Rukometni TV Turnir Šampiona