Hurry Up een maatje te sterk

De competitie start voor SASJA meteen met de verste verplaatsing naar Zwartemeer.
In een sfeervolle, goed gevulde sporthal de Eendracht, wordt al snel duidelijk dat Hurry Up klaar is om het onze jongens niet gemakkelijk te maken. Pas in de tweede minuut kan voor het eerst gescoord worden door Hurry Up. Sasja niet van plan zich te laten intimideren weet gelijke tred te houden. Het gaat van 1-1 , naar 6-6 na 11 minuten.
Met Gert Jan, Sergio en Aaron die elk op hun beurt weten te scoren kunnen onze jongens de eerste 15 minuten het spel blijven meespelen, maar het blijft een achtervolgen.
Na 15 minuten staat toch 9 -7 op het scorebord.

We missen twee penalty’s, de afwerking sputtert een beetje, de verdediging verliest even de concentratie. Hurry Up voelt de aarzeling van Sasja en maakt daar gretig gebruik en via Tommie Falk kan een eerste kloof geslagen worden. Vijf minuten later staat er plots 13-8 op het bord.
Toch laten onze jongens het hoofd niet hangen, maar zenuwen en misschien nog wat gemis aan ervaring om te kunnen opboksen tegen een sterke verdediging van Hurry Up gaan we met 20-12 de rust in.
Sasja komt met gebalde vuist uit de kleedkamer, klaar om zich niet snel gewonnen te geven.
Er wordt iets beter verdedigd en de afwerking lijkt ook weer op gang te komen waardoor de tegenstander het lastiger krijgt te scoren.
Maar de kloof van de eerste helft kan niet echt meer goed gemaakt worden. We komen nog op 24 -18 na 40 minuten maar minder zal het niet meer worden.
Toch kunnen we zeggen dat Sasja het goofd niet laat hangen zodat Hurry Up het in die tweede helft echt niet gemakkelijk heeft.
Na 48 minuten zien we nog wel 29-19, maar via Hans, Sergio en Gert Jan kan de schade beperkt blijven en krijgen we een eindscore van 33-25.

Volgende week zaterdag 16/9 spelen we thuis tegen Lions om 20.15
Zoals geweten in deze Beneleague competitie is elke wedstrijd een topper. Daarom al een eerste oproep om dit massaal te komen meemaken in onze thuishaven Sorghvliedt.

Resultaten: Bruno Dias (30’), Sam Theyssens (30’), Stijn Gijs 1, Nemanja Kostic 2; Aaron
Vandewoestyne (4), Yme Bertels (2), Hans Lamberigts (5), Sergio Rola (6), Sander Soetaert (1), Gert
Jan Matthijs (4)