Kortrijk – Sasja 2: verdiende overwinning

Voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen trok Sasja 2 in de pletsende regen naar Kortrijk. Vol vertrouwen werd aan de wedstrijd begonnen en reeds in 1’ opende Melvin de score. Even later volgde Ewout zijn voorbeeld en ook Robin deed zijn duit in het zakje: 0-4 na 5’. Pas in 7’ slaagde Kortrijk er in om een 1ste keer te scoren, maar luttele seconden later prikte Broes de bal alweer tegen de Kortrijkse netten: 1-5. Kortrijk kon dan eindelijk een prachtig keepende Nick nog een keer verslaan, maar geleidelijk voerden onze jongens de score op.

Vooral Melvin, Jens en Louis zorgden in 18’ voor een 2-12 op het scorebord. Bart en Alex keken goedkeurend toe. Ondertussen bleef de ganse ploeg een goed sluitende verdediging handhaven. Er werd fair, maar stevig verdedigd (wat bij de tegenpartij al eens vrijmoedig de term “agressieve zotten” ontlokte ;-) ). In 20’ zorgde Kortrijk voor een 3de doelpunt en vanaf dan werd de score door onze tegenstanders stelselmatig opgevoerd. Sasja zakte wat weg en slaagde er minutenlang niet in om de bal in het doel te krijgen. Maar eindelijk kon Matthew dan toch voor de 8-13 zorgen. De eerste helft eindigde met een 9-14 voorsprong.

Ook na de rust zorgde Sasja weer voor een bliksemstart. Mooi samenspel en vooral de wil om hard te werken in verdediging, om goals te maken en te winnen brachten het scorebord na 46’ op 11-21. Er werd gevochten voor elke bal, wat Kortrijk meermaals tot wanhoop dreef en zorgde voor het foutief afstoppen van onze spelers. De zo verkregen penalty’s werden door Melvin voor 100% omgezet. Vanuit het midden bracht Tim met onstuitbare energie het spel op gang,

Evert beukte geregeld op de Kortrijkse verdediging en Senne bracht ploegmaats in stelling. Echt veel goals werden er echter niet meer gemaakt. Wederom duurde het 9’ vooraleer de bal nog eens in het Kortrijkse doel verdween, terwijl de tegenpartij ook nu weer meer tot scoren kwam en 7 goals op rij maakte. Maar het verschil hadden onze jongens gelukkig reeds vroeg in de wedstrijd gemaakt en dat zorgde voor een eindstand van 18-23.

Momenteel staat Sasja 2 eerste met het maximum aantal punten. Proficiat, mannen!

Scoreverloop: 10’ 1-7 / 20’ 4-12 / 30’ 9-14 / 40’ 11-18 / 50’ 12-22 / 60’ 18-23

Voor Sasja: Van der Ent Nick/ De Laater Tim/ De Met Louis 3/ Lange Melvin 9/ Stienen Evert/ De Roeck Robin 2/ De Schepper Matthew 2/ Heyvaert Senne/ Van Ransbeeck Ewout 1/ Geens Broes 3/ Snijders Jens 2/ Van Roy Cedric 1

 

Heidi C. 29/09/2019