Lions de beter ploeg

We wisten op voorhand dat winnen van de Lions een moeilijke zaak zou zijn, maar eerlijk gezegd hebben we het in de beginfase zelf laten afweten door slecht uit de startblokken te schieten. Indien de gemiste kansen werden afgewerkt, had de stand er bij de rust al heel anders uit kunnen zien.

 

Na twee gemiste open doelkansen van Sasja in de eerste minuten, waren het de Lions die via Ivo Steins in de 3de minuut de score openden. Het was Aaron Vandewoestyne die de eerste voor Sasja tegen de netten knalde. Meer open doelkansen werden gemist als ook twee strafworpen. Er moet wel gezegd worden dat de ganse wedstrijd door Luuk Hoiting, de keeper van de Lions, een uitmuntende prestatie neerzette en verschillende gemaakte doelpunten toch uit zijn netten wist te houden. Langs onze kant werden er nog meer fast breaks en starfworpen gemist en Lions liepen uit tot 1-4 en 2-8. Rond de 15de minuut begon de Sasja motor aan te slagen en met o.a. enkele mooie doelpunten van Bert  Bisschop en ook Nemanja Kostic en Yme Bertels die hun duit in het zakje deden kwamen onze jongens terug tot 6-9. Een fout van Nemanja Kostic op een doorgebroken Lions speler leverde echter een rode kaart op maar Stijn Gijs nam de taak van pivot succesvol over. Het bleef gelijk opgaan tot aan de rust, mede door enkele thuisdoelpunten van Hans Lamberigts. Ruststand 14-18.

Het eerste kwart van de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld als op het einde van de eerste helft en er werd om en om gescoord en mooie reddingen uitgevoerd door beide keepers. Het waren vooral Stijn Gijs en Hans Lamberigts die goed bij schot bleven. Halverwege de tweede helft begon de motor langs Sasja kant echter te sputteren. Waarschijnlijk mede door vermoeidheid werden er veel balverliezen geleden die genadeloos afgestraft werden door vooral Feldman en Rebelo. De Lions konden verder uitlopen met een toch zware 25-35 eindscore als resultaat.

Jammer, maar Lions was gewoon beter. Maar we zijn er zeker van dat als de jongeren en nieuwelingen nog beter ingepast zijn in het team dat we van Sasja nog mooie dingen gaan te zien krijgen.

 

Scoreverloop; 10’ 2-4 / 20’ 6-11 / 30’ 14-18 / 40’ 17-21 / 50’ 19-27 / 60’ 25-35

Voor Sasja: Dias 35’ / Theyssens 25’ / Gijs 5 / Kostic 1 / Vandewoestyne 3 / Jacobs 1 / Bertels 2 / Lamberigts 6 / Rola 2 / Bisschop 4

Voor Lions: Feldman 7 / Janssen 4 / Steins 4 / Rebelo 7 / Ramos 2 / Bergen 2 / Schmets 2 / Stavast 2 / Versteegden 2

Tijdstraffen: Sasja 6 x 2’ / Kostic rode kaart    -   Lions 5 x 2’

Schiedsrechters: Van de Beek - Egberits