Merksem – Sasja 2: ervaring contra jeugdige onbezonnenheid

Dat het een Antwerpse derbywedstrijd was om vlug te vergeten staat vast. De omstandigheden zaten Sasja niet mee. Doordat Sam Theyssens, keeper van de eerste ploeg, nog herstelt van een ongeval en de beide Sasja-ploegen bijna gelijktijdig moesten spelen, waren we genoodzaakt om Nick mee te geven met het eerste team. In laatste instantie werd Jef, doelman bij de J18, nog opgetrommeld om de ploeg uit nood te helpen.

Vrij snel keken ons jongens tegen een 2-0 achterstand aan, maar gestadig werd de achtervolging ingezet via Ewout, Melvin, Cedric en Robin: 6-4. Tot in 7’ kon Sasja aanklampen, maar te veel foutjes stapelden zich op. Richtlijnen en raadgevingen van Bart werden niet altijd opgevolgd, tegenaanvallen en penalty’s werden gemist en dan weet je dat het tegen een ervaren Merksem heel moeilijk wordt. Na 15’ slaagden Evert en Senne er in om toch nog hun doelpuntjes te scoren en de kloof nog wat te dichten, maar na 30’ trokken onze jongens met gebogen hoofden en een ruststand van 19-10 naar de kleedkamer.

 

We hebben enkel het raden naar wat daar allemaal werd gezegd, maar de 2de helft werd met hernieuwde moed aangevangen. Toch kon er pas in 35’ weer een doelpunt worden gemaakt, wat de stand op 24-11 bracht. Een opflakkering via Matthew en Louis volgde en na 41’ stond het 26-14. Hoewel er met verbeten gezichten werd verdedigd en de wil er was om Merksemse doelpunten te verhinderen, werd er te statisch gespeeld en had de tegenpartij teveel ruimte om naar doel te gaan. Tim probeerde uit alle macht om Merksem uit verband te spelen en spijtig genoeg miste hij zijn kans op een goaltje. Jens had tot nu gewacht om ook nog eens uit de startblokken te schieten en kon de stand nog op 35-21 brengen. In de laatste 3’ scoorden beide ploegen nog 2 keer, wat uiteindelijk zorgde voor een 37-23 eindstand.

Kop op, jongens, jullie hebben al laten zien wat jullie waard zijn. Volgende keer beter!

 

Voor Sasja: Jef Van Crombrugge (K), De Laater Tim/ Demet Louis 2/ Lange Melvin 3/ Stienen Evert 2/ De Roeck Robin 2/ De Schepper Matthew 3/ Heyvaert Senne 4/ Van Ransbeeck Ewout 3/ Snijders Jens 2/ Van Roy Cedric 2.

 

Heidi C.      06/10/2019