Mooie bekerfinale

Eindelijk de langverwachte bekerfinale tegen Achilles Bocholt. Plaats van het gebeuren was de Sportoase in Leuven. Jammer genoeg konden we geen beroep doen op Kevin Jacobs (kuitblessure) en Gert-Jan Mathijs (vingerblessure). Hans Lamberigts en Bert Bisschop deden het meer dan behoorlijk om hen te vervangen. De talrijk opgekomen supporters van Sasja kregen waar voor hun geld en onze jongens hebben meer dan behoorlijk meegespeeld. Heel leuk was dat er een bus supporters van Izegem speciaal was afgekomen. 

Sasja mocht de score openen via Nemanja na een mooie assist van Quinten. Bartosz Kediora maakte gelijk voor Bocholt, Yme scoorde tegen en Bartosz maakte weer gelijk. Maar dan leek Sasja even de pedalen te verliezen en liep Bocholt uit tot 2-7 en 3-9 via vooral een ontketende Bartosz Kediora en Roel Valkenborgh en door enkele reddingen van Bjorn Alberts. Een gemaakt doelpunt van Bert Bisschop werd niet goedgekeurd, maar Sasja begon dat toch aan de achterstand te knagen via Hans en Jasper. Bert, Stijn en Quinten en enkele mooie reddingen van Sam deden hun duit in het zakje om Sasja bij rust terug te brengen tot 10-13. Een sterke prestatie op het einde van de eerste helft. 

We begonnen sterk aan de tweede helft na een knaller van Jasper, Stijn die zich mooi vrijspeelde op de cirkel en Bert die hem in doel lepelde vanaf de hoek. De stand stond terug gelijk, waarop we jammer genoeg enkele balverliezen leden en Bocholt weer kon uitlopen tot 2 doelpunten. Yme, Sergio en Stijn konden echter beide enkele malen tegenscoren waardoor we zelfs de bordjes terug gelijk konden zetten op 17-17.  Bocholt leek dan terug een versnelling hoger te schakelen en onze jongens leken door hun beste krachten heen, doordat we minder vervangingsmogelijkheden hadden. Robbie kwam Sam vervangen in doel en pakte uit met enkele mooie reddingen. Toch kon er niet voorkomen worden dat Bocholt terug uitliep. Toch konden we nog enkele malen tegenscoren en de laatste minuten mochten ook de bankzitters opdraven die het meer dan behoorlijk deden. Een 22-26 verlies in de bekerfinale tegen Bocholt is zeker geen blamage. 

Het moet gezegd worden, onze jongens zijn blijven knokken en voluit ervoor gegaan. Proficiat jongens, we zijn fier. En natuurlijk ook proficiat aan Bocholt voor het behalen van de beker. 

Scoreverloop:  10' 2-5 / 20' 4-9 / 30' 10-13 / 40' 17-17 / 50' 18-22 / 60' 22-26

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d - 45’), Robbie Mestdagh (d - 15'), Hans Lamberigts 3, Nemanja Kostic 1, Yme Bertels 3, Quinten Colman 2, Sergio Rola 2, Sander Soetaert 1, Bert Bisschop 3, Jasper Roelants 3, Stijn Gijs 4, Aaron Vandewoestijne, Brian Meulders 1, Merlijn Wouters
BOCHOLT : Bjorn Alberts (d - 60'), Clem Leroy, Brecht Wertelaers, Nejc Zhang, Wout Winters, Jordi Cremers, Elias Koninkx, Andreas Kittel, Roel Valkenborgh, Joren Lamers, Serge Spooren

Tijdstraffen:    Sasja 2 
                 Bocholt 3

Schiedsrechters: Martens - Verdonck

Verslag: Dirk Faes