Oververdiend punt mee uit Volendam

Om een gelijkspel  te behalen in Volendam hadden we op voorhand willen tekenen. Alleen, op geen enkel moment hebben we echt onder gelegen tegen Volendam, buiten misschien een tiental minuten begin tweede helft,  en toch gaan we maar met één punt huiswaarts. Ik kan best niet te veel uitwijden over het hoe en waarom, maar zelden zo een onkundige leiding gezien. Spelregels voor handbal zijn nog altijd voor beide ploegen hetzelfde dacht ik. Dus proficiat mannen om toch te blijven knokken. 

We gingen meteen sterk van start en konden meteen enkele doelpunten uitlopen. Het was wel duidelijk van in het begin dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Onze jongens waren allemaal goed bij shot en deden hun werk in de verdediging die er van in begin van de wedstrijd goed stond. Er werd al snel met 2 minuten gestrooid zodat er voorkomen werd dat we verder konden uitlopen en ook telkens het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Jammer genoeg werden er ook twee strafworpen gemist, maar enkele mooie doelpunten werden dan weer langs beide kant wel gemaakt. Met de rust stond er een mooie 12-15 op het scorebord. 

Terug uit de kleedkamers konden we nog wel als eerste scoren, maar kenden dan een dipje zodat Volendam gelijk kon komen en zelfs één of twee doelpunten voorsprong kon nemen. De leiding had blijkbaar problemen om het tempo te volgen en de dubieuze beslissingen begonnen zich op te stapelen. Om een lang verhaal kort te maken; de spelregels van handbal zijn voor beide ploegen dezelfde dus gelieve die dan ook zo te interpreteren. Een tiental minuten voor het einde konden we terug gelijk komen met Volendam en even later een voorsprong nemen van twee doelpunten. Helaas kreeg Kevin nog een tijdstraf aangesmeerd en even later nog één voor de coach. Zodat we met vier veldspelers de laatste minuut moesten ingaan en Volendam in extremis toch nog gelijk kon maken, 26-26 eindstand.

Maar zoals in onze inleiding al gezegd, goed gespeeld, goed geknokt, dus puik werk geleverd mannen. Dikke proficiat. 

 

Scoreverloop;  3-5 / 8-10  / 30’ 12-15 /  18-18 / 23-21 / 60’ 26-26

Voor Sasja: Dias 55’ / Theyssens 5’  / Roelants 1  / Kostic 1 / Vandewoestyne 3 / Jacobs 8 / Lamberigts 3  / Rola 2 / Gijs 3 / Soetaert / Mathijs 4 / Mouad / Barbaric / Luypaert / Tewissen / Van Ransbeeck

 

Verslag door Dirk Faes