PD Hasselt – Sasja: Uitwedstrijd gewonnen

Als je in het nadeel begint aan een best of five in de play-downs, dan weet je dat je minimum één uitwedstrijd moet winnen. En dat hebben onze jongens gisteren op sublieme wijze gedaan. De wil, klasse, afwerking, vechtlust, team spirit, … waren allemaal aanwezig. En dat zelfs met enkele minder of zwaardere geblesseerde spelers.

Het was Stijn Gijs die de score opende nadat hij op een prachtige manier werd aangespeeld op de cirkel. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op. Aanvallen werden goed afgewerkt, de verdediging stond er. Er werd al (te) snel met gele kaarten en twee minuten gegooid, maar zowel in ondertal als in overtal konden we ons eigen spel blijven spelen en de voorsprong werd gestaag uitgebouwd. Jammer dat het leidersduo besliste om Koenraad Van Ransbeeck ondertussen al zijn derde twee-minutenstraf te geven waardoor hij naar de tribune verwezen werd. We gingen dan ook rusten met een 12-16 voorsprong.

 

De tweede helft ging door op hetzelfde elan, de voorsprong schommelde de ganse tijd tussen de 4 en de 6 doelpunten. Arne Schonkeren die een ook goed keepende Sam Theyssens was komen vervangen schudde enkele prachtige reddingen uit mouwen en broekspijpen. De eindstand werd vastgelegd op 22-26 waarmee onze mannen, coaches en supporters uiteraard en terecht ongelooflijk blij waren.

Het was nog maar de eerste wedstrijd en met een gewonnen veldslag heb je nog geen oorlog gewonnen, maar in ieder geval een hele mooie opsteker voor het vervolg. Jammer dat er nu een viertal weken niet gespeeld moet, mag, kan worden.

 

Scoreverloop; 10’ 3-4  / 20’ 7-9 / 30’ 12-16 / 40’ 15-20 / 50’ 19-24 / 60’ 22-26

Voor Sasja:  Theyssens 30’ /  Schonkeren 30’ /Govaarts / Gijs 7 / Kostic 1 / Vandewoestyne 1 / Jacobs / Stulens 1 / Roelants 5 / Van Ransbeeck 1 / Salmi 2 / Mathijs 3 / Lamberigts 5 / De Cubber / De Roeck

Tijdstraffen: Sasja 7 x 2’  (Van Ransbeeck 3x geel) -   Hasselt 6 x 2’

Scheidsrechters: Tuinstra - Evers

 

Verslag; Dirk Faes

23/03/2019