Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

PO2 Tongeren - Sasja; In extremis punt verloren

De titel klinkt slechter dan de wedstrijd was. Enkele gerecupereerde geblesseerden, veel wilskracht en vechtlust. Maar toch zuur om een punt te verliezen na de ganse wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan. Zeker als de invloed van derden hiervan de hoofdoorzaak is.

Kevin, Gert-Jan en Yme konden terug hun opwachting maken. Geheel of gedeeltelijk gerecupereerd na een blessure. Aangezien Sasja 2 pas op zondag hun wedstrijd moet afwerken konden er ook enkele jongeren van de tweede ploeg mee de verplaatsing maken. Na de afstraffing in Tongeren van enkele weken geleden maakten sommigen misschien de verplaatsing met een bang hart. Onterecht bleek achteraf.

Kevin opende de score voor Sasja. Het begin van de wedstrijd verliep gelijk opgaand. Goede verdediging langs beide kanten, enkele gemiste doelkansen, maar vooral een subliem keepende Bruno Dias in het Sasja doel die meerdere gemaakte doelpunten uit zijn netten hield. Sergio Rola nam zijn verantwoordelijkheid bij het nemen van de strafworpen, Gert-Jan kon de verdediging meerder malen uit verband spelen en onze pivots waren een gesel voor de Tongerse verdediging. Yme die ondertussen zijn wederoptreden maakte vond ook al snel de weg tussen de doelpalen terug. Kortom, iedereen ging er voor en dat was mooi om te zien en zo moet handbal gespeeld worden, als ploeg. Na een 20-tal minuten konden we een mini kloofje maken van 3 goals maar Tongeren maakte dat snel ongedaan. Ruststand 10-12 en alles is nog mogelijk.

Goed uit de kleedkamer gekomen na de rust. Een kloofje van 4 doelpunten uitgebouwd tot de scheidsrechters het nodig vonden om Sander een paar keer met 2 minuten te bestraffen voor flauwe overtredingen. Geen probleem als dit voor beide ploegen wordt toegepast. Niet het geval dus. Dit gaf aan Tongeren de kans om toch aan te klampen. Sam kon een strafworp redden. Maar toch bleef Tongeren op 2 a 3 doelpunten volgen. Tussen minuut 22 en 27 konden we slechts 1 maal scoren, wat uiteraard tot gevolg had dat Tongeren dichterbij sloop. De scheidsrechters vonden het nodig om voor een onbestaande fout van Sander een derde keer 2 minuten te geven, rood dus. Mede door enkele gemiste kansen van onze kant, kwam Tongeren gelijk op enkele minuten van het einde. Yme bracht ons terug op voorsprong maar 2 seconden van het einde kon Martijn Meijer met een onderhands schot toch nog gelijk maken.

Een meer dan oververdiend punt jongens. Op voorhand hadden we daarvoor getekend natuurlijk. Achteraf bleef er toch een zure nasmaak hangen. Maar als we zo blijven spelen, blijven vechten, voor elkaar blijven werken en steunen komt het zeker goed. Dikke proficiat.

 

Scoreverloop; 10’  3-5 / 20’ 8-8 / 30’ 15-9 / 40’ 23-14 / 50’ 27-16 / 60’ 33-20

Voor Sasja: Dias 55’ / Theyssens 5’ / Barbaric / Bertels 3 / Soetaert 1 / Kostic 3 / Lamberigts 1 / Rola 5 / Roelants 1 / Van Ransbeeck / Luypaert / Gijs 3 / Jacobs 4 / Mathijs 3

Tijdstraffen: Sasja 4 x 2’ rood Soetaert  -   Tongeren 3 x 2’

Scheidsrechters: Evers - Tuinstra

 

Verslag; Dirk Faes