Sasja 2 – Initia Hasselt: een schitterende start

Op zaterdag 21 september startte eindelijk ook de competitie in liga 1. Voor Sasja onmiddellijk een niet te onderschatten tegenstander met de komst van Hasselt. Een vuurdoop voor onze jongens die vorig jaar nog in verschillende ploegen speelden en toch nog maar een 2-tal maanden samen trainen.

Broes vond al vlug de weg naar de goal. De kop was er af: 1-0. Maar een snel tegendoelpunt was in de maak: 1-1 in 1’. De wedstrijd was heel gelijk opgaand met mooie goals van Melvin, Cedric en Louis. Tot in 14’ klampte Hasselt aan: 7-7. Dan kwam er een zekere “schwung”, zowel in aanval als in verdediging: Sasja beet zich vast, sloot de gelederen goed, speler sprong in de bres voor medespeler en samen stuitten ze meermaals de Hasseltse aanvallen. Nick, als betrouwbaar sluitstuk in het doel, lanceerde geregeld een prachtige tegenaanval en onder impuls van Ewout, Senne en Jens, die zowaar ging scoren van op rechterback, groeide de stand stelselmatig van 9-7 naar 13-11 en werd er gerust met een 16-11 voorsprong.

Ook in de 2de helft werd er met onverminderde moed gespeeld. De vechtlust straalde af van onze jongens. Een altijd enthousiaste Tim zorgde voor kansen voor zijn ploegmaats, waar op hun beurt Matthew , Evert, Broes en Robin dankbaar gebruik van maakten. Hasselt had geen verhaal meer en hinkte achter de feiten aan. Sasja bleef met onblusbare inzet verder spelen en kwam nooit in gevaar. Een 29-22 winst was dan ook een mooie bekroning van het geleverde werk. Glunderende spelers droegen deze overwinning op aan hun niet minder glunderende coach Bart die jarig was. En Alex zag van achter de bank dat het goed was!

Scoreverloop: 10’ 5-4 / 20’ 10-7 / 30’ 16-11/ 40’ 19-13 /50’ 24-15 / 60’ 29-22

 

Voor Sasja: Van der Ent Nick/ De Laater Tim/ De Met Louis 3/ Lange Melvin 4/ Stienen Evert 2/ De Roeck Robin 2/ De Schepper Matthew 1/ Heyvaert Senne 2/ Van Ransbeeck Ewout 5/ Geens Broes 5/ Snijders Jens 4/ Van Roy Cedric 1

 

Heidi C

22/09/2019