Sasja 2 – Meeuwen: een verpletterende overwinning

Er zijn zo van die dagen waarin alles waarop je traint ook tot uiting komt in de wedstrijd. Vandaag was dat het geval. De enige keer dat Meeuwen op voorsprong kwam, was toen ze na 2’ de eerste goal maakten: 0-1. Toen waren onze jongens voldoende opgewarmd, met een niet te stuiten stroom doelpunten tot gevolg. Vanuit een bijna perfecte verdediging volgde de ene tegenaanval na de andere, waarbij vooral Robin liet zien dat hij, als ouderdomsdeken van de ploeg, nog lang niet is afgeschreven. Snel gelanceerd door een wederom zeer aanwezige goalie Nick, plantte hij de bal 3 keer op rij in het doel van Meeuwen. Ook Broes volgde goed in de tegenaanval en samen zorgden ze na 5’ voor 6-1. Na deze bliksemstart viel de Sasja-motor een beetje stil, waardoor Meeuwen de afstand kon dichten en zelfs naderde tot 9-8 na 20’. Een tactische time-out en een paar geslaagde wissels volgden en de Sasja-boys namen de draad weer op. Ewout en Matthew scoorden onmiddellijk en konden de kloof weer wat groter maken. Tim sleepte dan nog een penalty uit de brand, maar spijtig genoeg belandde zijn bal op de paal. De score was op het einde van de eerste helft meer gelijk opgaand, maar Melvin vond dan bijna blindelings de weg naar het doel van Meeuwen en na 30’ prijkte een 15-12 stand op het scorebord.

 

De rust had onze jongens blijkbaar veel deugd gedaan, want de supporters werden direct verwend met een spervuur aan goals. Melvin, Louis en Broes zorgden na 37’ voor 21-12. Dat de Limburgers pas in 38’ weer een eerste keer konden scoren, getuigt van de werklust en samenwerking die Sasja toonde in verdediging. Cedric was niet te passeren, dichtte de gaten en voerde zijn opdracht plichtsbewust uit. Evert pikte hier en daar een balletje en kon zo de aanval weer op gang brengen. Na 40’ stond het 23-14. Toch dacht Sasja nog niet aan stoppen en bleef voluit gaan. De meeste spelers kregen nog doelkansen en allemaal grepen ze die met beide handen. In de laatste minuten speelde Senne zich nog in de kijker en liet Yens weer zien dat hij ook van op rechterback kan scoren. In 58’ werd de eindscore vastgelegd: 33-21. Een aangename wedstrijd die aan verschillende supporters de commentaar ontlokte dat Sasja 2 een degelijke ploeg is met talent, waarmee nog veel mogelijk is. Proficiat, jongens!

Scoreverloop: 10’ 7-2/20’ 10-8/30’ 15-12/40’ 23-14/50’ 30-17/60’ 33-21

Voor Sasja: Van der Ent Nick (K)/ De Laater Tim/ Demet Louis 2/ Lange Melvin 9/ Stienen Evert/ De Roeck Robin 4/ De Schepper Matthew 2/ Heyvaert Senne 2/ Van Ransbeeck Ewout 3/ Snijders Yens 1/ Van Roy Cedric/ Geens Broes 10

Heidi C.       20/10/2019