Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Sasja Antwerpen - Merksem Handbal

Zondag 19 maart 2017   -  Sporthal Sorghvliedt 15u00

Dit seizoen deden voor het eerst twee Antwerpse ploegen mee in de BENE-League. Jammer genoeg deden wist Sasja Antwerpen noch Merksem Handbal een plaats te veroveren bij de vier beste Belgische teams uit deze competitie. Waar voor Merksem het verdict al enkele weken voor het einde van de competitie was gevallen, kon Sasja hoop blijven koesteren tot op de laatste speeldag. Het moest helaas het Waalse Visé ultiem laten voorgaan. Hierdoor zijn beide ploegen veroordeeld tot het spelen van Playoffs 2, in de hoop daar een nieuw ticket voor de Beneleague editie 2017-2018 te bemachtigen.
In de eerste wedstrijd van deze playoffs 2, staan de beide Antwerpse ploegen al meteen tegenover elkaar in de arena en zo heeft zondag 19 maart in de Hobokense sporthal Sorghvliedt, de derde derby van het seizoen 2016-2017 plaats. Niet op zaterdag, omdat de sporthal dan niet beschikbaar is vanwege een turnfeest, maar dus op zondagnamiddag om 15u00.

Sasja Antwerpen plaatste zich vorig weekend wel vlot voor de finale van de Beker van België, maar kan niet terugblikken op een glansprestatie tegen Ligaploeg Apolloon Kortrijk. Het zal zijn niveau danig moeten opkrikken, wil het in deze playoffs 2 in aanmerking komen voor één van de twee beschikbare Beneleague-tickets. Sasja won wel de twee vorige uitgaven van de derby tegen Merksem, maar dat  biedt dus lang geen waarborg op een nieuwe overwinning. Sasja kan overigens nog steeds niet rekenen op de gekwetste Lamberigts en evenmin op de doelmannen Jasper Mendes (voor zijn studies op stage in het buitenland) en Robbie Mestdagh (door de dokter afgekeurd om nog handbal te spelen). Sasja zal het dus moeten rooien met Sam Theyssens en verder de piepjonge Jarno Vinckevleugel als keeper. Hopelijk kan Kevin Jacobs zijn team nog een keer op sleeptouw nemen en vinden o.m. Yme Bertels en Quinten Colman hun beste vorm van even geleden net op tijd terug.

Jeffrey Jacobs, jarenlang speler van Sasja en nu bij Merksem actief, speelt zondag voor de laatste keer in zijn vertrouwde Sorghvliedt, want op het einde van het seizoen hangt hij de pantoffels aan de wilgen. Hij zal ongetwijfeld nog één keer in Hoboken willen schitteren en kan het ons lastig maken. Aan onze verdedigers om daar attent op te reageren!

Samengevat: hopelijk vinden veel supporters (net als vorige zaterdag in Kortrijk), ook nu de weg naar Sorghvliedt, want het lijkt een boeiende derby te zullen worden waarvan de uitslag moeilijk te voorspellen valt. De aanmoedigingen van onze supporters kunnen onze jongens over de streep trekken en zo krijgen we hopelijk nog eens het allerbeste Sasja te zien. 
Kom af naar Sorghvliedt: Sasja moet de "Ploeg van 't Stad" blijven !  

Datum: 
vrijdag, 16 maart, 2018 - 15:00
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE