SASJA houdt stand op de vierde plaats.

Matig Sasja houdt toch punten thuis
Wie verwacht had dat de komst van hekkensluiter Quintus voor een duidelijke overwinning van thuisploeg Sasja zou zorgen kwam bedrogen uit. De jongens van coach Alex Jacobs hielden met 29-25 wel de beide punten in eigen midden, maar een echt boeiende of hoogstaande wedstrijd werd het zeker niet. De Nederlandse bezoekers slaagden er in om, buiten alle verwachting, ongeveer 20 minuten gelijke tred houden (11-9), maar doelpunten van Bertels en Colman waren halfweg toch goed voor een 15-11 kloof.
In het begin van de tweede periode toonde de thuisploeg nog steeds een rustig meesterschap, maar het tij keerde na 20-13. Colman werd toen bedacht met rood na 3 keer 2 minuten en de ontreddering bij de thuisploeg was meteen duidelijk. Quintus beende bij tot 25-21 terwijl bij Sasja slordigheden en balverlies opgestapeld werden. De laatste 10 minuten was, gelukkig voor de thuisploeg, de rust teruggekeerd, zodat ook de bankzitters nog speelgelegenheid kregen en de overwinning van Sasja nooit echt in gevaar kwam.
Door de overwinning tegen Quintus houdt Sasja, samen met Bocholt stand op plaats 4 en is de kloof met Wezet gegroeid tot 3 punten. In de resterende 10 wedstrijden van de gewone competitie wacht zowel Sasja, als Bocholt en Wezet nog een zwaar programma zodat de strijd om plaatsen 3 en 4 nog ongemeen boeiend zal worden.

Doelpunten Sasja: Colman 8, Bertels 7, Jacobs 6, Rola 4, Gijs en Kostic 2.
verslag Michel Declercq