Sasja - Houthalen: compleet onnodig verlies

Als je bij de rust 6 doelpunten en 4 minuten voor tijd nog 3 doelpunten voor staat, mag je dat NOOIT meer uit handen geven. Waarom er dan plots paniek, slechte passes en besluiteloosheid in de ploeg moet sluipen is een raadsel. Er moet dan een leidersfiguur op staan die de ploeg tot rust aanmaant.

Eerste helft, geen vuiltje aan de lucht. Nick Van Der Ent moest de plaats van Sam Theyssens in doel innemen die eerder deze week betrokken was bij een verkeersongeval. Maar Nick deed deze taak meer dan behoorlijk. Al snel werd er een kloof geslagen van 5 doelpunten, maar na een time-out en het herschikken van hun verdediging kon Houthalen milderen. Vooral Bert Haek en Sebastian Fallon mochten veel te gemakkelijk scoren. Na wat aanpassing kon Sasja toch terug wat verder uitlopen. Ruststand 17-11.

Tweede helft, alles leek nog makkelijk te gaan. Houthalen kroop wel beetje bij beetje dichter, maar nog niet echt om je zorgen te maken. Dacht men toch. Er werd wel hoe langer hoe meer gemist, te weinig uitverdedigd, en vooral Bram Schepers kwam veel te gemakkelijk en keer op keer tot schieten. De laatste minuten werd alles nog volledig uit handen gegeven en Houthalen ging er op en er over, zuiver op wilskracht. Eindstand 28-29.

Tijd dat men de koppen eens samen steekt en de neuzen in één richting zet. Vechten voor elkaar, voor de ploeg en voor het publiek.

 

Scoreverloop; 10’ 8-3  / 20’ 12-7 / 30’ 17-11 / 40’ 20-17 / 50’ 25-21 / 60’ 28-29

Voor Sasja:  Theyssens / Van Der Ent Nick 60’ / Kostic Nemanja  5 / Tulendic Bojan 3 / Van Ransbeeck Koenraad 2 / Mathijs Gert-Jan 4 / Lamberigts Hans 3  / De Cubber Seppe 6 / Geens Broes / Van Opstal Elliott 1 / Demet Louis / Van Ransbeeck Ewout / Op Het Veld Chretien 3 / Kamil Kirsz 1

Tijdstraffen: Sasja 4 x 2’ Houthalen 4 x 2’

Scheidsrechters: Peeters – Van Loock

 

Verslag; Dirk Faes

28/09/2019