Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Sasja koud gepakt door sterker Doornik

ESTU Tournai  -  Sasja Antwerpen HC  29 - 23

Wat weinigen voor mogelijk achtten is dan toch gebeurd. Een gedreven Doornik behaalde een afgetekende én verdiende zege tegen een onkennelijk zwak Sasja. De thuisploeg was op alle fronten, zowel aanvallend als verdedigend, beter dan de Hobokenaars. Iets voor het kwartier kwam Doornik voor het eerst op voorsprong en zou die vervolgens nooit meer uit handen geven. Een koude douche voor Sasja, dat beslist een positief resultaat had verwacht, maar de schuld voor de nederlaag enkel maar bij zichzelf moet zoeken.

Alles was aanwezig voor een aangename partij: een goed gevulde tribune, veel ambiance met de plaatselijke aanhang volop in carnavalstemming en ook behoorlijk wat Sasjasupporters. Sasja begon aardig aan de wedstrijd en kwam vrij snel 3-5 voor. De thuisploeg klampte echter moedig aan en bij 4-6 begon de Sasjamotor al te sputteren. Doornik kwam bij 6-6 op gelijke hoogte en Rosier profiteerde van enkele balverliezen om zijn team bij 8-7 op voorsprong te brengen. Kevin Jacobs, de enige die vanuit de tweede lijn de durf had om op doel te werpen, zorgde nog even voor  8-8, maar dan verloren de bezoekers compleet de pedalen. Bertels, Rola en Mathijs waren zo goed als onzichtbaar. Aanvallend liep dan ook zowat alles mis, wat maar mis kon gaan en verdedigend werd de deur wagenwijd open gezet. Chantry, Rosier en Olexiouk sneden keer op keer door de Sasjadefensie als een mes door zachte boter. Gevolg: van 8-8 ging het in één ruk naar 16-10. Doornik mocht met een wellicht onverhoopte voorsprong van 17-12 gaan rusten.
De tweede helft beloofde aanvankelijk niet veel beterschap voor de bezoekers, want de eerste twee kansen werden gemist. Maar dan trok Jacobs zijn ploeg nog een keer op gang en samen met o.a. Kostic kwam Sasja tien minuten na rust terug tot 19-18. De kans om weer gelijk te komen werd gemist en meteen nam Doornik weer het initiatief over. Rosier en Chantry werden helemaal vrij gespeeld en Aid Blal en Chantry dreven nadien verder op naar 23-18. Sasja liet de tweede helft liefst acht open kansen onbenut en dat liet Doornik toe om uit te lopen naar 27-19. Zelfs de trommels op de tribune vielen stil en zeven minuten voor tijd wisten de Henegouwers de zege al binnen. De doelpunten van Bertels, Colman en Gijs waren dan ook niet meer dan een pleister op een houten been.

Doornik won overtuigend en wordt de enige leider in playoff 2. Als het volgende week ook op Merksem (dat verloor van Nelo) de twee punten kan pakken, wordt het een stevige kandidaat voor een plaats bij de eerste twee. Dit Sasja speelde niet de Beneleague waardig en zal zich volgende zondag, op eigen terrein tegen Sporting Nelo, moeten herpakken om niet in de problemen te komen.

 

Scoreverloop:  10' 6-6 / 20' 12-8 / 30' 17-12 / 40' 19-18 / 50' 24-19 / 60' 29-23

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d - 60’), Nemanja Kostic 4, Yme Bertels 3, Quinten Colman 6 (3), Sergio Rola 1, Sander Soetaert, Bert Bisschop, Jasper Roelants 1, Kevin Jacobs 6, Gert-Jan Mathijs 1, Stijn Gijs 1, Brian Meulders, Aaron Vandewoestijne
DOORNIK : Arne Schonkeren (d – 60’), Baptiste Destré (d), Merlin Rosier 6, Corentin Chantry 7, Bastien De Cocker 3, Volodimir Olexiouk 3, Medi Aid Blal 4, Hugo Luisi, Sofiane Boudjellal, Brice Lachal 2, Arthur Huart, Cyril Cuervo 3, Jasper De Pillecyn 1, Adrien Voglaire,

Tijdstraffen:    Sasja 2 (Gijs, Bertels)  
                       Doornik 2 (De Cocker, Aid Blal)
Strafworpen:   Sasja  3/4       
                       Doornik  3/3

Scheidsrechters: Cappa - Schreder

Datum: 
maandag, 26 maart, 2018 - 03:30
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE