Sasja speelt finale Beker van België

Apolloon Kortrijk  -  Sasja Antwerpen  20 - 30

Sasja plaatste zich, zoals verwacht, voor de finale van de Beker van België met een zege tegen Apolloon Kortrijk. Hiermee werd de logica gerespecteerd, want Sasja startte uiteraard als torenhoog favoriet tegen de ligaploeg uit Kortrijk. Vijfendertig minuten lang was er van enig klassenverschil echter weinig of geen sprake. Beide ploegen speelden uitermate slordig, leden talloze keren balverlies en open kansen werden schijnbaar met de glimlach om zeep geholpen. Dat vertaalde zich dan ook in een matige 9-13 halfweg. In de tweede helft ging de thuisploeg fysiek onderuit en was het voor een overigens erg bleek Sasja een koud kunstje om de finaleplaats binnen te halen.

De wedstrijd eindigde op 20-30, maar als we alle open kansen, waarbij een speler alleen voor de doelman verscheen en ongehinderd kon afwerken, erbij tellen dan had het even zo goed 25-42 kunnen worden. Het moet wel gezegd dat Sasja zich niet, zoals gevreesd kon worden, bezondigde aan onderschatting van de tegenstander, maar Apolloon speelde voor wat het waard was en Sasja had het aanvankelijk lastig met de verdediging van de thuisploeg. Er zat bij Sasja ook te weinig lijn en tempo in de aanval en er werd al te vaak getracht om met een persoonlijke actie iets te forceren, wat dan weer in de kaart speelde van Kortrijk. Rond  het kwartier wist doelman Michiel Sarwar de bezoekers enkele malen van een zeker doelpunt te houden en scoorde Apolloon tweemaal op tegenaanval na balverlies van Sasja. Hierdoor wisten de West-Vlamingen flink stand te houden tot 8-10 na drieëntwintig minuten. Sasja kreeg bij 8-12 de kans om verder uit te lopen, maar binnen de minuut werden drie open kansen niet benut. Bij Apolloon was er aan enthousiasme en inzet geen gebrek, maar ook hier was het vaak slordigheid troef, zodat er met 9-13 werd gedraaid.
Ook in de tweede helft was er aanvankelijk weinig beterschap bij de Hobokenaren. Na doelpunten van Beke en Jacobs miste Sasja nog eens vier open kansen op rij. Mathijs, Rola en tweemaal Kostic wierpen alleen voor doel de bal telkens op de keeper of naast de goal. Voor het eerst deze wedstrijd toonde Kevin Jacobs weer even zijn klasse en hij zette Sasja met nog drie doelpunten weer op de rails (11-17). Bij Kortrijk was na een kleine veertig minuten het vet van de soep. De jonge thuisploeg was moegestreden en liet het nu fysiek totaal afweten. Bert Bisschops, ingevallen voor Mathijs, liet zich meteen opmerken door vijfmaal te scoren. Samen met doelpunten van Colman en de andere invallers Soetaert en Vandewoestijne bracht hij de stand op 16-28, een vijftal minuten voor het einde. In de slotfase kon Kortrijk het verschil nog terugbrengen tot 20-30.

Sasja won uiteindelijk verdiend, maar zal de komende weken zijn niveau toch flink omhoog moeten krikken, wil het met succes de strijd in playoffs 2 kunnen aangaan. De eerste serieuze test volgt al meteen volgende zondag, met de derby tegen Merksem op het programma. De winnaar van dit treffen zet alvast een flinke stap in de richting van een gegeerd ticket voor de Beneleague. En ook in de finale op paasmaandag tegen Achilles Bocholt zal uit een ander vaatje moeten getapt worden, wil Sasja effectief kans maken op de beker.

Scoreverloop:  10' 2-6 / 20' 6-8 / 30' 9-13 / 40' 13-19 / 50' 14-26 / 60' 20-30

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d – 52’), Jarno Vinckevleugel (d – 8’ ), Nemanja Kostic 2, Yme Bertels, Quinten Colman 3, Sergio Rola 4 (1), Bert Bisschop 6, Jasper Roelants 2, Kevin Jacobs 6 (3), Stijn Gijs 2, Gert-Jan Mathijs 1, Sander Soetaert 2, Brian Meulders, Aaron Vandewoestijne 2 (1)
KORTRIJK : Michiel Sarwar (d – 37’), Thomas Beke (d – 23’), Anthony Matthijs, Klaas Thiers 2, Lukas Debal 1, Michiel Deschuymer 1, Michael Van den Bulcke, Tore Devos 2, Michiel Beke 3, Jan Steenhoudt, Natan Driessens 6, Jurgen Verschelde 3, Jakob Daens 2, Mathy Van Huylenbrouck

Tijdstraffen: Sasja  2  (Colman, Vandewoestijne)         Kortrijk  3  (M. Beke, Dhaens 2x)    
Strafworpen:  Sasja  4/5                     Kortrijk  1/4

Scheidsrechters:  Moeneclaey - Pondeville

Datum: 
zondag, 12 maart, 2017 - 12:45
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE