Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

SASJA U16 behalen knappe finaleplaats in VHV kwalificatie tornooi

Zaterdag 3 september leverden onze miniemen (u16) strijd om een plaats in de VHV J16 competitie.

 
In Sint Truiden traden we aan met een enigszins aangepast team. Reden hiervoor is dat de VHV enkel jongens toelaat…
 
In de sporthal van het Koninklijk Atheneum van Sint Truiden moesten onze U16 jongens –aangevuld met enkele U14 spelers – het opnemen in de B-poule tegen HC Schoten 2, Don Bosco Gent, United Tongeren en Initia Hasselt in wedstrijden van 1x20 minuten.
Was het vanwege de spanning van de eerste echte wedstrijd van dit nieuwe seizoen, de onzekerheid of de zenuwen, wie zal het zeggen, feit is dat de eerste wedstrijd tegen zwakke broertje HC Schoten verloren ging. Gelukkig herpakten we ons daarna met een overwinning tegen DB Gent. Tongeren bleek een maatje te groot –letterlijk en figuurlijk- voor alle tegenstanders in deze poule. Het was dus erop of eronder tegen Initia Hasselt in de laatste poule wedstrijd. Onze jongens vochten voor wat ze waard waren, ondanks de zienderogen toenemende vermoeidheid. Mede dankzij enkele uitstekende reddingen van doelman Jonas namen we uiteindelijk ruim de maat van de jongens van Initia!
 
Spanning ten top en uiteindelijk eindigden drie ploegen met 4 punten in deze poule. Door onze overwinningen tegen DB Gent en I. Hasselt eindigden we op een zeer knappe tweede plaats in deze toch wel moeilijke groep. Dit betekende dat onze jongens zich moesten verplaatsen naar de gloednieuwe Trudohal om de kruisfinales te spelen.
In deze mooie sporthal hadden eerder die dag HC Schoten 1, Atomix Haacht, HBC Evergem, Apolonia Kortrijk en Knack Roeselare gestreden om de finaleplaatsen. HBC Evergem won hier alle wedstrijden en ging dus de finale betwisten tegen United Tongeren. In een spannende finale mocht Evergem zich uiteindelijk met 1 doelpuntje verschil het sterkste team van de dag noemen. Proficiat aan HBC Evergem!
In de kruisfinales, met als inzet een plaats in de VHV A-groep, nam Initia Hasselt het op tegen Atomix Haacht en onze jongens moesten het opnemen tegen Knack Roeselare.
Hasselt won zonder veel moeite van Haacht en plaatste zich als derde voor de A-groep.
 
Als allerlaatsten moesten onze jongens het veld op om het op te nemen tegen Knack Roeselare. En wat een wedstrijd werd dit! In de eerste paar minuten van de wedstrijd leken onze jongens een beetje geintimideerd door de fysieke sterkte van de West Vlamingen en keken ze al snel tegen een 1-3 achterstand aan. Gaandeweg de wedstrijd begonnen ze echter – terecht! - meer en meer in hun eigen kunnen te geloven en kwamen ze zowaar in ondertal 4-4 gelijk. Deze wedstrijd evolueerde naar het einde toe in een ware thriller! Na enkele eerder domme wisselfouten van onze jongens en de daaruit volgende 2 x 2 minuten straftijd, liepen we in de laatste 2 minuten ook nog tegen 2 penalty’s en nogmaals een 2 minuten tijdstraf aan. De stand wees ondertussen 5-5 aan… De eerste penalty, een minuut voor tijd, werd knap gestopt door onze attente goalie. In de daarop volgende tegenaanval wilden we iets te snel forceren, en de penalty die vlak daarop volgde aan onze kant was er net iets te veel aan. Met nog 4 seconden te gaan wezen de bordjes 6-5 aan in het voordeel van Knack Roeselare en einde wedstrijd voor onze moegestreden dapperen.
Teleurstelling alom, maar al bij al een mooi tornooi met knappe resultaten van onze jongens!
 
Bedankt (vlnr) Victor, Senne, Ferre, Senne, Toon, Jonas, Luiz, Nick, Luiz, Edil, Evert!
 
Datum: 
vrijdag, 1 september, 2017 - 10:00
Lijst jeugd: 
Miniemen