Sasja verliest thriller in Neerpelt

Sporting Nelo  -  Sasja Antwerpen HC   24 - 23

In een wedstrijd waarin beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn, wordt het resultaat vaak bepaald door details. Drie gemiste penalty’s is zo’n detail, dat bij de eindafrekening zwaar doorweegt. Het overkwam Sasja in de spannende wedstrijd op Nelo. Twee keer stond doelman Denert in de weg, éénmaal de paal. Voeg daarbij de afwezigheid van Kevin Jacobs, die nog steeds gekwetst, de ganse partij op de bank bleef. Ook dat heeft allicht meegespeeld dat Sasja finaal het onderspit moest delven met het kleinste verschil.

De eerste helft ging volledig gelijk op en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Om de beurt kwamen ze even aan de leiding, maar het verschil bleef telkens beperkt tot één puntje. Na een kwartier spelen was de stand dan ook 5-5. Sasja toonde zich het gevaarlijkst, maar een uitstekende doelman Denert voorkwam dat de bezoekers konden uitlopen. Twee minuten voor rust wezen de bordjes 10-10, waarna Bertels ultiem voor 10-11 zorgde na de eerste periode.Na de pauze scoorde Sasja opnieuw, maar Van Sloot stelde meteen weer gelijk. De vier daarop volgende aanvallen, waaronder een strafworp, leverden Sasja niets op, maar doelman Theyssens hield Nelo eveneens van een voorsprong. Na veertig minuten leidde Sasja met 14-16, maar dan kantelde zomaar, zonder aanwijsbare reden, de wedstrijd. De volgende acht minuten kwamen de Hobokenaars niet meer tot scoren en Nelo scoorde zes maal op rij. Het liep zo van twee doelpunten achter naar vier doelpunten voor (20-16). Sasja ging met de moed der wanhoop in de achtervolging om het verschil weer ongedaan te maken en dat leek nog te gaan lukken ook. Dank zij een trefzekere Yme Bertels kwam Sasja terug tot 20-21 met nog vijf minuten te gaan. Het bleef nu ongemeen spannend tot het laatste fluitsignaal. Veertig seconden voor tijd werd een trekfout op Gijs niet gefloten door de scheidsrechters en weg kans op een ultiem gelijkspel.
Nelo speelt volgend seizoen in de Beneleague en dat werd na afloop door de thuisploeg uitvoerig gevierd. Sasja bleef verweesd achter.

Voor Sasja zal het dus in de laatste wedstrijd van playoff 2 moeten gebeuren. Volgende zaterdag speelt Sasja in Sorghvliedt tegen Doornik en de winnaar van die wedstrijd gaat eveneens naar de Beneleague. Voor de verliezer wacht een lang en vervelend seizoen in de nationale competitie.
Er rest geen alternatief: wil Sasja dat tweede Beneleague-ticket alsnog op zak steken, dan moet er dus volgend weekend in Sorghvliedt gewonnen worden tegen Doornik.

Scoreverloop:  10' 4-3 / 20' 6-7 / 30' 10-11 / 40' 14-14 / 50' 20-18 / 60' 24-23

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d - 60’), Robbie Mestdagh (d), Nemanja Kostic 2, Yme Bertels 9 (2), Quinten Colman 2, Hans Lamberigts 2, Sergio Rola 3 (1), Sander Soetaert, Bert Bisschop 1, Jasper Roelants 1, Stijn Gijs 3, Brian Meulders, Kevin Jacobs
NELO : David Polfliet (d), Youri Denert (d – 60’), Pieter Winters, Niels Van Sloot 3, Toon Habraken 3, Daan Versleeuwen 6, Balazs Somogyi 2, Vlatko Tasevski 2, Marco Vernooy 6 (3), Louis Vandebeek 2, Jeff Vandebeek, Tom Lukkesen, Kenzo Van Vlierden, David Denert

Tijdstraffen:    Sasja 4 (Gij, Roelants)  
                       Nelo 2 (Van Sloot, Tasevski)
Strafworpen:   Sasja  3/6         
                        Nelo  3/3

Scheidsrechters: Cappa - Schreder

Datum: 
zondag, 23 april, 2017 - 17:30
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE