Sasja - Visé Weer net niet

Sasja – Visé is altijd een wedstrijd op het scherp van de snee. En dat was gisteren niet anders. Dat het zonder Kevin Jacobs moeilijk zou worden wisten we op voorhand, maar toch hebben onze jongens meer dan hun best gedaan.  Twee teams dus die aan elkaar gewaagd zijn en voor de overwinning gaan. In het verleden trok Sasja in veel gevallen aan het langste eind, maar gisteren was het jammer genoeg anders.

Het was Visé dat de score opende met twee doelpunten, maar Sasja  klampte aan en bracht de bordjes even later weer in evenwicht.  Vanrosem en Italiaans international Volpi waren een gesel voor de Hobokense defensie, maar gelukkig konden vooral Nemanja Kostic, Hans Lamberigts en Sergio Rola tegenscoren zodat we toch min of meer gelijke tred konden houden. Rond minuut 20 stond het weer gelijk door drie doelpunten op rij van Sasja. Maar tegen het einde van de eerste helft schakelde Visé toch weer een versnelling hoger zodat we met drie doelpunten verschil gingen rusten, 11-14.

Terug uit de kleedkamer maakte Sasja een flinke inhaalbeweging en het ging van 11-14 naar 18-17. Alle spelers deden hun duit in het zakje, je zag dat ze meer vertrouwen kregen, zelfs op voor hen ongewone posities en Sam verving Bruno in doel en deed enkele mooie reddingen. Halverwege de tweede helft zag je dat de vermoeidheid zich begon te tonen en hier en daar wat twijfel in de rangen sloop. Visé maakte hier dankbaar gebruik van en kwam weer op voorsprong. Op een drietal minuten van het einde konden we nog milderen tot één doelpunt verschil, maar het was Visé dat aan het langste eind trok.

Weer jammer dus. Het heeft nog niet echt mogen zijn dit seizoen. Maar als we blijven knokken moet het toch echt gaan lukken. Het talent is er, de wil is er.  Misschien dat sommige spelers nog meer in zichzelf moeten geloven. Jullie hebben allemaal al stuk voor stuk bewezen dat jullie het kunnen. Blijf een vechtersmentaliteit tonen en het moet zeker lukken ;-)

Scoreverloop; 10’ 4-7 / 20’ 9-9 / 30’ 11-14 / 40’ 18-17 / 50’ 21-23 / 60’ 26-28

Voor Sasja: Dias 30’ / Theyssens 30’ / Gijs / Barbaric / Roelants / Soetaert / Kostic 5 / Vandewoestyne 2 / Jacobs / Bisschop / Bertels 5 / Lamberigts 6 / Rola 6 / Mathijs 2 / Tewissen / Mouad

Voor Visé:  Glesner 5 / Volpi 9 / Flajs 2 / Vanrosem 6 / Marchal 3 / Popivoda 1 / Cutaia 1

Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’   -   Vise 4 x 2’

Scheidsrechters: Steenwinckels - Steenwinckels