Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Slotoffensief levert bijna de zege op

Sasja Antwerpen -  Targos Bevo  29 - 29

In een bijzonder hectisch slot heeft Sasja onverwacht nog een punt uit de brand gesleept, nadat het de ganse tweede helft op achtervolgen was aangewezen en vijf minuten voor tijd nog 25-29 in het krijt  stond.  Het had zelfs ei zo na de partij nog kunnen winnen, maar een ultieme strafworp op vijf seconden voor het einde werd door de bezoekende doelman gestopt. Hierdoor bleef het bij 29-29. Doordat Visé zijn thuiswedstrijd tegen OCI Lions verloor, wipt Sasja in de stand (voorlopig) weer over de Luikenaars. De resultaten van Sasja en Visé in hun laatste wedstrijd zullen bepalen wie van beide ploegen de playoffs mag spelen en daardoor al zeker is van een plaats in de volgende editie van de BENE-League.

De wedstrijd was nochtans begonnen met een licht overwicht voor Sasja, dat na tien minuten dan ook leidde met    7-5. Een verschil dat door Bertels en een bedrijvige Jacobs werd opgevoerd tot 11-7. Vier minuten later hadden de bezoekers de kloof echter gedicht en ze kwamen bij 12-12 weer langszij. De strijd ging verder gelijk op en met doelpunten van Gijs en Rola voor Sasja en goals van Leenders, J. van den Beuken en Jordens voor Bevo stevenden we af op een logische gelijke stand bij de rust (16-16).
Na de kampwissel toonde Bevo zich de eerste tien minuten het gevaarlijkst langs Augustinus en van den Beuken , maar gelukkig kon Sasja in deze periode rekenen op een trefzekere Jacobs, die met vier doelpunten op rij de meubels wist te redden. Zo bleef het gelijk (22-22) tot net voor halfweg de tweede periode. Dan begonnen de bezoekers echter traag maar zeker afstand te nemen, mede dankzij hun doelman Bram van Grunsven, die maar liefst zes prima reddingen op rij in huis had. Vier open kansen kon Sasja op die manier niet verzilveren. Aan de overzijde verging het doelman Theyssens iets minder. Hij had geen verhaal tegen de afstandsschoten van de Bevo-aanvallers en de Nederlanders liepen uit naar 25-29 met nog vijf minuten te gaan. Sasja begon dan met de moed der wanhoop aan een alles-of-niets slotoffensief. De bezoekers waren ietwat overdonderd en Rola en Gijs brachten Sasja terug tot op één puntje (28-29) en in de laatste minuut scoorde Matthijs zelfs nog de gelijkmaker. De tegenaanval van Bevo werd onderbroken en wanneer Colman even later foutief werd afgestopt en daardoor een open doelkans werd verijdeld , konden de goed leidende scheidsrechters niet anders dan Elissen een rode kaart te geven en Sasja een zeven meter toe te kennen. Er was even nog wat verwarring en er ging daardoor nog wat tijd over heen vooraleer Rola de strafworp kon nemen. Drie keer was hij al succesvol geweest, maar deze maal strandde hij op de doelman. Het bleef hierdoor 29-29 en geen van beide ploegen was achteraf echt tevreden met het resultaat.

Scoreverloop:  10' 7-5/ 20' 12-9 / 30' 16-16 / 40' 21-22 / 50' 25-26 / 60' 29-29

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA :  Sam Theyssens (d – 60’), Jasper Mendes (d), Nemanja Kostic 2, Yme Bertels 3, Quinten Colman 2, Sergio Rola 6 (3), Bert Bisschop, Jasper Roelants, Kevin Jacobs 7, Gert-Jan Mathijs 5, Stijn Gijs 4, Brian Meulders, Joep Voermans, Sander Soetaert, Merlijn Wauters
BEVO : Markus Hammerschmidt (d), Bram van Grunsven (60’), Max de Langhe, Bram Knippenbergh, Rik Elissen 1, Toon Leenders 3, Pim Augustinus 5, Nick De Kuyper 3, Sonni De Jonge 1, Nick van der Beuken 4, Niek Jordens 4, Jeroen van der Beuken  7, Peter Lambert 1

Tijdstraffen: Sasja :  2 (Jacobs, Colman)
                    Bevo:   6 (De Kuyper 2x, Jordens 2x, J. van den Beuken, Leenders)   ROOD: Elissen  
Strafworpen:  Sasja  3/4 
                       Bevo  2/2

Scheidsrechters:  Gortzen – Schols  (NED)

Datum: 
maandag, 12 februari, 2018 - 13:45
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE