Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Spannende maar weinig hoogstaande derby

Sasja Antwerpen HC  -  Merksem Handbal   28 – 24

Een goed gevuld Sorghvliedt kreeg op zondagnamiddag een spannende derby voorgeschoteld. Misschien is het eigen aan een derby, maar het was alleszins geen hoogstaande wedstrijd met aan beide kanten heel wat nervositeit, veel slechte passes en dito balverliezen. De inzet van beide teams en het scoreverloop maakten voor de supporters echter veel goed. Sasja had wel bijna voortdurend de leiding en hoewel Merksem in de eerste helft een paar keer op gelijke hoogte kwam, moest het genoegen nemen met een 16-12 ruststand in het voordeel van de thuisploeg. Ook na de rust behield Sasja doorgaans een kleine voorsprong en Merksem geraakte nooit meer helemaal langszij. In de slotfase was, zowel bij Sasja als bij de bezoekers, slordigheid troef en uiteindelijk won Sasja toch verdiend ook de derde derby van dit seizoen.

Beide ploegen begonnen met veel goede moed en inzet aan de partij, maar Sasja kende aanvankelijk het meeste succes en liep meteen 3-0 uit. Er werd een flink tempo op nagehouden en het ging snel over en weer, maar dat had ook tot gevolg dat er nogal wat technische fouten werden gemaakt en we moesten aan beide kanten heel wat balverliezen noteren. Merksem kwam vrij snel weer op gelijke hoogte (3-3) en dat bleef zo tot bijna aan de 20e minuut (9-9). Dan zorgden een bedrijvige Kevin Jacobs, Roelants en Colman voor een kleine kloof (12-9). Jeffrey Jacobs zorgde echter weer voor de aansluiting (12-11), maar kon ook niet verhinderen dat de Hobokenaren toch met een verschil van vier punten mochten gaan rusten.
Na de herneming pakte Merksem uit met mandekking op Kevin Jacobs en daar vond de thuisploeg aanvankelijk niet meteen een oplossing op. De overige Sasja aanvallers verzuimden om de bal snel rond te laten gaan om de verdediging van Merksem uit verband te spelen en probeerden in de plaats daarvan vooral om via individuele acties een kans te forceren. Dat bleek echter niet de aangewezen manier en dat gaf de bezoekers de gelegenheid om het verschil weer bijna ongedaan te maken (21-20), halfweg de tweede periode. De Merksemnaren zagen hun kans, maar werden afgestopt door doelman Theyssens, die stilaan was gegroeid in de match en drie belangrijke reddingen verrichte. Een opportunistische Jasper Roelants en eindelijk ook nog eens Yme Bertels zorgden voor 26-23 bij het ingaan van de laatste vijf minuten. De slotfase verliep bijzonder rommelig en werd gekenmerkt door heel wat ongeduld en schijnbaar onnodige balverliezen van zowel thuisploeg als bezoekers. Sasja bleef al bij al nog het rustigst en won uiteindelijk verdiend met 28-24, hoewel het verschil groter had kunnen en misschien ook moeten zijn.

Volgende week trekt Sasja naar Doornik, dat enigszins verrassend won van Sporting Nelo.

Scoreverloop:  10' 5-4 / 20' 11-9 / 30' 16-12 / 40' 20-18 / 50' 24-22 / 60' 28-24

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Jasper Mendes (d), Sam Theyssens (d - 60’), Nemanja Kostic 4, Yme Bertels 3, Quinten Colman 7 (4), Hans Lamberigts, Sergio Rola 3, Sander Soetaert, Bert Bisschop, Jasper Roelants 4, Kevin Jacobs 5, Gert-Jan Mathijs 1, Stijn Gijs 1, Brian Meulders
MERKSEM : Rens Baeyens (d – 60’ ), Lars Bastiaenen (d ), Dennis Thijs, Dimitri Van den Hoed 3, Sten Dielen 1, Wouter Sas 4, Simon Van den Berg 1, Dirk Claessens 2, Alexandre Hayon, Zaïd Allaf, Nuni Bazoer, Jelle De Parade, Jeffrey Jacobs 11 (4), Johannes Verhoeven 2

Tijdstraffen:    Sasja 4 (Gijs 2x, Colman, Mathijs)  
                       Merksem 5 (Thijs, Verhoeven 2x, De Parade, Jacobs)
Strafworpen:   Sasja  4/7         
                        Merksem   4/4

Scheidsrechters: Steenwinckels - Steenwinckels

Datum: 
maandag, 19 maart, 2018 - 21:00
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE