U12 | SASJA - Uilenspiegel | 6-5 5-4 10-5

Eerste topmatch gewonnen

Opdracht volbracht: de tweede in het klassement verslaan en hun plek overnemen.

Onze ploeg was niet volledig en we moesten het opnemen tegen Uilenspiegel die vijf spelers meer op de bank hadden. Uilenspiegel had enkele grote kerels bij, dus moest onze verdediging alles op alles zetten om hen het scoren te verhinderen.

Gelukkig hadden we twee steengoede keepers in het doel: Lucas en Pippa. Allebei deden ze spectaculaire reddingen in hun doel.

De eerste twee sets waren ongemeen spannend.

Sen opende de score voor ons met een mooi sprongshot.

Ferre wierp een assist die het hele speelveld kruiste en mooi Stan bereikte, zodat die feilloos kon afwerken.  Toch kwam onze ploeg twee goals achter!

Ferre en Stan scoorden de aansluitingstreffers en Pippa liep deeerste quick break van de wedstrijd en scoorde mooi de winning goal. Wilskracht en een prima verdediging zorgden ervoor dat we uiteindelijk deze set wonnen.

Ook de tweede set was het onze verdediging die prima werk leverde. De ‘grotere’ spelers van Uilenspiegel kregen geen kans. Rocco deed nu ook zijn duit in het zakje en Sen scoorde de 5-4 vanop hoek.

De vermoeidheid sloeg toe bij Uilenspiegel in de derde set. Onze spelers, nochtans met minder op de bank, bleven voluit gaan. Ferre deelde knappe assists uit naar de lijn, zodat Lucas en Rocco konden scoren als pivot.

Een verdiende overwinning. 

De volgende topmatch is pas zaterdag 30 maart tegen Schoten (eerst gerangschikt). 

Dan zullen de prijzen worden uitgedeeld.

Verslag: Roger Riske

Datum: 
zaterdag, 12 januari, 2019 - 13:00
Lijst jeugd: 
Welpen