U14: Sasja pupillen 2, 2 maal tegen Leuven Tigers 2

Op Zaterdag 15 april speelden onze meisjes en jongens een eerste maal tegen deze Leuvense ploeg. We waren niet in onze volledige bezetting, wat gelukkig kon gecompenseerd worden door de inbreng van weeral 2 welpen : Mehdi en Bas.

We starten met een 4 – 2 opstelling, die we ook voor de rest van de wedstrijd handhaafden. Bas en Simon waren de eerste ‘flyers’ van dienst en onze tegenstander had het duidelijk heel lastig met onze aanpak. Mocht er een tegenstander doorglippen (dat kan soms gebeuren) dan is het de taak voor de 4 aan de zes meter om mee geschoven te zijn en de doorbraak te neutraliseren. En of dat lukte : we hielden de nul tot de 16e minuut! Chapeau aan alle spelers.

In de aanval liep het op het eerste schot na, ook redelijk vlot. Er werd goed ingegaan (2 tegenstanders trekken) en dan toch doorspelen naar de vrijstaande ploeggenoot. Er werden ook nog wat ballen gestopt door de keepers (ons Louise blijft de sterke prestaties aan elkaar rijgen) aan beide zijden, maar wij wisten toch regelmatig het netje te vinden. Bij de rust komen we al aan 3 – 11, waarbij de schitterende goal mag Mehdi zeker vermeld moet worden. We kregen dus nog 3 goals tegen in de 1e helft omdat er iets minder goed werd geschoven aan de cirkel.

In de tweede helft gingen we door op ons elan, en mede door het sterke pivot werk van Diede (ze plaatste te pas en onpas een mooi blok voor haar teamgenoten) waren er veel open kansen voor Simon, Dries en Ledya, die ze dan ook zeer regelmatig verzilverden. Mooiste actie in de tweede helft komt op naam van Bas, die met een mooie beweging de verdediger in het zak zette en de 2e aanstormende verdediger mooi omzeilde met een sjieke pass op de vrijstaande pivot Simon. Bas moet dus zeker niet altijd in de goal staan, dit gaat hem ook goed af. Onze laatste goal was de strafste : een strafworp van Kaitlin, door de benen van de keeper en een stralende glimlach bij de maker van het doelpunt (en haar mama). We eindigen met een sjieke 8 – 24 op het scorebord. Onze supporters groeten we komende zondag bij de ‘return’, dat waren we in ons enthousiasme vergeten. Papa Bart Verbist had ook zeer genoten van de match en had als verrassing nog een traktatie : NOGMAALS DANK!

Zondag 23 april

Om 10.00 uur spelen is dus heel vroeg opstaan (maar dat geldt voor beide ploegen). Of die van ons wakker waren deze ochtend : we denken van wel gezien de nagenoeg perfecte eerste helft die er op het parket werd gespeeld en een tussenstand van 16 – 0 in ons voordeel. In de verdediging werd er in diverse samenstellingen (er kon volop gewisseld worden want we waren met z’n 10-en) zeer goed geschoven, om een eventueel doorgebroken speler van Leuven op te vangen. Volgens het publiek van Leuven deden we dit niet volgens de regels, maar de scheidsrechters lieten ons onbestraft (ook wij waren van mening dat er niets onreglementairs werd uitgestoken in onze verdediging). De paar kansen die Leuven bijeen speelden (5 stuks) werden 4 maal door onze allerbeste Louise uit het doel geranseld, bij de 5e bal krijg je als keeper het geluk mee : de paal stond in de weg. In de tweede helft geven we ook nog open kansen weg, die meestal wel verzilverd werden door de Leuvense Tigers. Hier lag het vooral aan de wat onervaren midden verdediging (iedereen mocht het daar eens proberen en voor sommigen is dat moeilijk en zwaar). Maar dat viel al bij al nog mee met 6 tegengoals op het einde. Dus na een redding de bal aan de 6 meter oprapen, en in elk geval de terugroller afschermen is nog een werkpuntje.

In aanval mag het woord subliem vallen. Gaan we in een snelle aanval wordt er snel doorgespeeld naar de vrijstaande ploeggenoot die meestal het net weet te vinden. In een ‘normale’ aanval werd er goed rondgespeeld in een soms te laag tempo (bal laten vallen), maar we wisten toch de gaten te creëren, daarin te duiken en te scoren :  vanaf hoek op rechts met Jef, en het maakte niet uit of het korte of verre paal moest zijn. Op rechterback Simon die de keeper telkens met een mooi gekruist schot wist te verrassen (over de verdediger (die niet uitstapte) zullen we het niet hebben, het was vroeg …). Op het midden had Ledya het moeilijk om haar schot tegen het net te krijgen, maar vanaf de linkerback lukte dat wel, Diede pikte dan weer wel haar goal mee met een mooi sprongschot vanuit het midden en laag in de hoek gegooid. Op de linkerhoek zou Kaitlin meer mogen durven evenals later in de wedstrijd op de linkerback. Je kunt enkel scoren als je het initiatief neemt tot een worp, come on girl! Verder mooi werk gezien op de cirkel. Of het nu Diede (die heel hard woog op hun defensie en hun publiek), Dries of Kobe was ze werden gevonden, er werd aan hen getrokken en gesleurd, maar de bal vloog regelmatig tegen het net vanaf de pivot. Nogmaals een paar zeer mooi afgeronde snelle aanvallen (quick breaks), waar er in de tweede helft hele mooie verre passing aan vooraf ging en er soms na al die moeite toch niet werd gescoord, omdat het schot (te) hoog op doel werd afgevuurd. Da’s dan spijtig natuurlijk. Ook jammer dat we onze 7 meters niet allemaal verzilveren, maar ook hier proberen we nog aan te werken

Vanop de bank hebben we dus geamuseerd gekeken naar de prestaties van onze ploeg. We hebben ons ook zeer hard gestoord aan de begeleiding van Leuven die maar bleven roepen en tieren op alles en iedereen. Chapeau aan iedereen die veel (in de 2e helft) op niet gebruikelijke posities heeft gespeeld, maar dat goed genoeg heeft gedaan (het kan altijd nog beter). Geweldig om de zeveraars met een 24-6 naar huis terug te zenden.

Pluim van dit tweeluik gaan dan ook naar 2 spelers : Simon, wat een geweldige schoten en schitterende passing man (hoed af als we deze op hadden) en ook ons Louise moeten we noemen vanwege het ontelbaar aantal schitterende reddingen.

Met nog een competitie match te gaan, proberen we volgende week onze ongeslagen status in de nacompetitie te handhaven.

Met sportieve groet,

Sven en Henri

Datum: 
woensdag, 3 mei, 2017 - 16:15 to donderdag, 3 mei, 2018 - 16:15
Lijst jeugd: 
Pupillen