U14 Sasja - Uilenspiegel

Wat als je naar de coach luistert ? 

Vandaag speelden onze pupillen 2 tegen Uilenspiegel. Wat waren we blij om Fe weer te zien voor haar eerste match van het seizoen ! En dat ging meteen goed. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven als ze nog wat competitieritme heeft opgebouwd ….
Onze pupillen begonnen sterk aan de partij. De aanval van Uilenspiegel werd afgeblokt en Dries opende de score. Lidya was ook weer van de partij en dat hebben we geweten. Maar liefst 9 keer wist ze de bal tegen de netten te krijgen ! En dan hebben we het nog niet over de vele pasjes naar pivot, de vele keren dat ze door kon gaan maar toch een pasje gaf naar een van de backs, en over het feit dat ze ruim een kwartier op de bank zat met een pijnlijke enkel. Via goals van de sterk spelende Lidya en Simon bleef de match gelijk opgaan : 4-3 na 9 minuten. Jammer dat we de grote en sterke pivot van de tegenpartij maar moeilijk konden houden, anders zou het verschil groter geweest zijn. 
Helaas volgde daarna een stevige dip. Na het eerste kwartier stond het plots 5-9. Aanvallend stond alles stil, en ook verdedigend was het veel te traag en te slap waardoor fouten gemaakt werden die dan – uiteraard – met penalties en 2 min bestraft werden. De rest van de eerste helft was zeer wisselvallig.  Vaak slome aanvallen met slechte pasjes naar een onbereikbare medespeler, en slap verdedigen (dames en heren, als Louise knap redt op een aanval van de tegenpartij, dan is aan jullie om de terugkaatsende bal op te pakken ipv te wachten tot een tegenspeler dat doet !). Maar we zagen ook klasseflitsen : mooi samenspel en pareltjes van goals. Denk maar aan de prachtige goal van Jolien die zich knap doorzette van op rechter back en zelf haar kans ging. Super Jolien, nog meer van dat ! 
Tijdens de rust peperden Sven en Henri hun poulains in dat ze meer konden dan ze lieten zien, dat ze meer waard waren dan de 10-17 ruststand liet uitschijnen. En of ze het gelijk van hun coaches bewezen hebben ! 
In de 2de helft werd veel meer bewogen. Opgezweept door luid aanmoedigende coaches, gingen de opbouwers vaker zelf door. Zo kwamen Simon, Dries en Lidya vaker tot scoren. En terwijl Louise weer heel solide bleef keepen, zagen we wervelwind Jef en beweeglijke Simon door de verdediging glippen. We zagen Diede regelmatig snijden vanop linkerhoek en Fe spelen alsof ze nooit is weggeweest. Kobe, die in de 2de helft nog kwam helpen alhoewel hij al een match met de welpen had gespeeld, pikte ook zijn goaltje mee. Kaitlin ging ook volop voor haar kansen (volgende keer gaat die penalty er wel in, meid !) en durft al veel steviger verdedigen dan vorig jaar (de pijnlijke pols nam ze er met plezier bij). 
De tweede helft werd dan ook met 15-12 gewonnen. Dat gebeurt dus als je naar de coach luistert ! Uilenspiegel heeft de match verdiend gewonnen. Maar ik vraag met toch af wat het zou geven als deze bende geen dipje heeft en de hele match speelt met het zelfvertrouwen dat ze verdienen … Een speciale pluim dus voor de coaches die in hun spelers bleven geloven en het beste in hen naar boven haalden. 
En de echte pluim ? Die is voor Jolien, die dit keer zelf voor haar kans ging en dit beloond zag met een prachtige goal. Nog meer van dat Jolien ! Wees gerust, we zullen het wel zeggen als je te egoïstisch begint te spelen maar dat is nog lang niet het geval .
 

Datum: 
dinsdag, 6 februari, 2018 - 19:30
Lijst jeugd: 
Pupillen