U14 | SASJA - Uilenspiegel | 14-12 (7-6)

De match van het seizoen. De strijd voor de titel. De derby van het zuiden. De match van het decennium. Kies zelf maar hoeveel je wil overdrijven, maar het hoeve niet gezegd dat deze wedstrijd met de nodige spanning afgewacht werd en er reeds weken op voorhand over gesproken werd. Eindelijk was het zover. Uilenspiegel had voor de gelegenheid zijn best mogelijke pupillenzevental bij elkaar gebracht om hun kunstje van de heenronde over te doen: winnen. SASJA van zijn kant wilde vooral laten zien dat de heenwedstrijd een accident de parcours was en wil dit jaar resoluut voor de regiotitel gaan. 

In de rangschikking stonden beide ploegen gedeeld aan de leiding - een overwinning was dus voor beide ploegen een stap in de goede richting om in de playoffs met een voorsprong tegen de ploegen van de Zuid-competitie te strijden voor de titel.

De match zelf dan. Een afgeladen tribune zorgde meteen voor de typische derby sfeer. De coaches lieten duidelijk merken dat dit niet een gewone wedstrijd was en waren vanaf seconde 1 luid roepend en druk gesticulerend hun ploeg aan het bijsturen.
Bijna vanzelfsprekend kwam dit het niveau aanvankelijk niet meteen ten goede, want zo'n sfeer, daar moet je aan wennen. Aanvankelijk haalde de verdediging het makkelijk van de aanval, getuige de 1-1 stand na 5 minuten. Uilenspiegel, licht bevoorbeeld op het fysieke vlak, probeerde geduldig een gaatje te zoeken in de SASJA verdediging maar de snelle en aandachtige SASJA-verdediging, wederom met een heel secure doelman als ultieme verdediginglinie, hield stand tegen de aanvalsgolven. SASJA van haar kant probeerde met een snelle balcirculatie en positiewissels hun voordeel op wendbaarheid uit te spelen en de statigere Uilenspiegel verdediging op deze manier te ontwrichten. Het was een tactiek die voor beide ploegen werkte, waardoor de stand tot aan de rust mooi in evenwicht bleef: 7-6 en niets beslist.

Uilenspiegel kwam het best uit de kleedkamer en na nog geen 2 minuten in de tweede helft was de achterstond omgebogen in een voorsprong voor de bezoekers: 7-8! Even leek een moeilijke periode aangebroken voor SASJA maar onze spelverdeler zorgde er met 2 enig mooie acties voor dat de thuisploeg weer het voortouw nam. De spanning was bijna te snijden op de tribune, want ondertussen was het wel duidelijk geworden dat deze wedstrijd tot op het laatste spannend zou blijven en elk foutje zwaar zou kunnen doorwegen. Dit besef leek ook tot de spelers doorgedrongen want er gebeurden merkelijk meer foutieve passen, overhaaste doelpogingen of loopfouten, langs beide kanten. Zenuwen, niet meer dan dat. SASJA leek hier uiteindelijk het best mee om te gaan want rond de 40ste minuut slaagden ze er met een 3-0 tussensprint voor het eerst in een kloofje te slaan tot 13-10. Even leek het nog spannend te worden door een strafworp en 2" tijdstraf bij een 14-12 stand op anderhalve minuut voor het einde, maar de strafworp werd gemist (bij het aanleggen viel de bal uit de hand van de strafworpnemer en rolde van het veld voor een inworp). Bij het daarna volgende numerieke overtal kwam SASJA eigenlijk niet meer in de problemen en kon de wedstrijd winnend afsluiten na een bijzonder onderhoudende en spannende wedstrijd. 

SASJA heeft hun lot in eigen handen en kan en dubbele confrontaties tegen Atomix, Leuven en Welta de titel veiligstellen. Uilenspiegel is na dit weekend afhankelijk van de resultaten in deze wedstrijden.

Tot slot nog even een pluim voor onze junior- en jeugdscheidrechter die in deze heksenketel het hoofd bijzonder koel hielden en de wedstrijd in goede banen leidden. Bedankt gasten!

Streden als leeuwen/leeuwinnen voor SASJA (op rugnummer): Ilias (d), Sen, Ferre, Rocco, Pippa, Bilal, Seth, Louis, Lucas, Lev, Stan, Liz en Mattis

10' 2-3, 20' 6-4, 25' 6-7, 30' 9-8, 40' 12-10, 50' 14-12
Tijdstraffen: SASJA 1x, Uilenspiegel 1x

Datum: 
zaterdag, 15 februari, 2020 - 15:00
Lijst jeugd: 
Pupillen