U14 | Schoten - SASJA | 19 - 26 (9-11)

Deze match moest gewonnen worden als we onze leidersplaats wilden behouden. De einduitslag is echter een beetje te flatterend voor ons, we kregen de overwinning niet cadeau.

Schoten pakte het eerste kwartier uit met mandekking op Seth, vandaag onze topschutter. Dit was even wennen. Het nadeel van zo’n ‘rugzak’verdediging is dat er achterin snel grote gaten vallen. Hiervan konden wij profiteren. Na een time-out van SASJA werd de rugzak dan ook van Seths schouders gehaald en konden wij ons gewoon spel opnemen. Schoten speelde snel handbal. Na elk tegendoelpunt stormden ze naar onze speelhelft. Hun rechterhoek en linkerback bleken sterk. Onze verdediging moest zich schrap zetten. Gelukkig hielden twee sprongworpen van Bilal en een strafworp van Pippa ons bij de les.

In de tweede helft verliep het scoreverloop verder gelijkopgaand tot 14-14 op de 7 de minuut. Toen veerden we recht, scoorden twee doelpunten in ondertal en SASJA was vertrokken. Onze verdediging blokte verschillende keren, de topscoorder van Schoten viel gekwetst uit en Ilias leerde uit de eerste helft en pakte meer dan dubbel zo goed. 

Een mooie wedstrijd om te zien. Schoten is zonder twijfel een homogene ploeg. Ze hebben technisch vaardige spelers in hun midden. Een team waar we in de toekomst nog rekening zullen moeten mee houden. En nu genieten maar van onze plaats aan de top van het klassement.

Datum: 
zaterdag, 19 oktober, 2019 - 14:00
Lijst jeugd: 
Pupillen