U14: Schoten - Sasja 2

Wow, wat een prestatie van de pupillen 2

De pupillen 2 zijn aan een mooie reeks bezig. Winnen de 2e helft van Brasschaat, winnen vorige week 2 helften tegen Merksem en winnen vandaag ook de 1e helft (u leest het goed, ja) van Schoten. Helaas was het vat aan het einde van de tweede helft leeg, had de coach geen derde time out (dat is afgeschaft) en konden we niet groots eindigen. Maar ze krijgen ons wel niet klein. Ook de volgende wedstrijden zullen we onze huid nog zeer duur verkopen.

We begonnen met veel zelfvertrouwen aan de match, wat een winstmatch al niet met de ploeg kan doen. Schoten mocht dan nog wel de eerste goal maken, maar toen wisten we meteen waarom er op eén speler van hen wat hoger mocht worden verdedigd. Hierna bleven wij de hele helft aan de juiste kant van de score. Scoren werd vooral gedaan na tijdig insnijden van de hoeken. Paniek in de verdediging van Schoten en ons vizier scherp voor een eigen schot vanop 9 meter of een beslissende pass naar de vrijstaande pivot. Schoten moest regelmatig aan de noodrem trekken. Dat de ons toegekende strafworpen niet worden verzilverd mag misschien het enigste smetje zijn op deze eerste helft. Maar het was voor coach en supporters een streling voor het oog, onze speelsters en spelers met volle overtuiging en glimlach van het veld te zien stappen na een toppie 1e helft. Via SMS werd de tussenstand aan de feestende coach Sven (de dochter vierde haar verjaardag) doorgegeven, of hij het heeft willen geloven?

De coach van Schoten pakt zijn manschappen goed bijeen in de kleedkamer waar hun strijdplan danig moest worden bijgesteld. Wat de ploeg ook direct laat zien bij aanvang van de tweede helft. We krijgen snel 3 goals om onze oren, en moesten weer terugkeren van onze ‘roze wolk’ : een wedstrijd wordt gespeeld over twee helften. TIME-OUT, en iedereen weer benadrukken dat de aangegeven taakjes in de verdediging moeten worden gedaan. We komen uit deze 7 minuutjes durende niet scorende periode. En Schoten wordt weer zenuwachtig. De ballen vliegen er weer listig in vanuit het veld. Maar andermaal drukken we niet door met het eenvoudige schot van 7 meter… In de 17e minuut van de tweede helft staan we nog altijd voor met 13-14, maar dan krijgen wij de bal er niet meer in. Een paar snelle breaks van Schoten doen ons geloof weer terug in onze schoenen zakken. Maar wat hebben we een fantastische teamprestatie neergezet.  We hebben 5 scorende spelertjes (Schoten 4), wij spelen onze team maats vrij, Schoten heeft een heel grote spelbepalende speler.

Individueel : We waren heel blij met de aanvulling vanuit de welpen met Ilias en Kobe, waarbij Ilias kon scoren en Kobe goed verdedigend werk verrichte op de reus (zonder gele kaart noch 2 minuten, waarvoor dank aan de scheidsen ;-)). In ons doel toch Louise, ondanks ziekte. En wat ze dan allemaal uit haar doel ranselde, ook killer van 2 strafworpen van Schoten. En ze wist zich gesteund door een geweldig verdedigend blok voor haar. Kobe was al genoemd, maar dan noemen we toch zeker ook het sterke 4-tal Ledya, Dries, Joline en Diede, waarbij die laatste de kwaliteit van de Schoten truitjes zeer nadrukkelijk testte, waarbij de tegenstander net niet paars aanliep (foei Diede). Held van de verdediging werd Dries die met nog 2 seconden te gaan in de 1e helft een bal met de borst ‘opving’ en daarop toch wijselijk neerging. In aanval hebben we dus knoeperds van kansen gecreëerd en mooi afgerond. Hier wil ik zeker onze Simon noemen die vlijtig met passen strooide en zeer regelmatig zelf het net wist te vinden na een mooie actie. Ook niet zonder vermelding van Fe, die na een insnij-actie van Ilias een mooie vrije doorgang zag gecreëerd worden en zo door naar het doel stormde langs de lange back. Het had een doelpunt verdiend, maar de actie werd zeker heel hoog aangeschreven.

Wat ons nu rest is een nacompetitie tegen 2 ploegen van Leuven en 1 van Atomix. We zullen die jongens en meisjes eens laten zien wat we allemaal kunnen met een handbal.

Een fiere coach,Henri

Datum: 
zondag, 26 maart, 2017 - 14:45 to maandag, 26 maart, 2018 - 14:45
Lijst jeugd: 
Pupillen