U16 | Heist-op-den-Berg - SASJA | 24-19 (16-6)

Prima prestatie van onze miniemen, ondanks de nederlaag. De reden hiervoor is zuiver te wijten aan de omstandigheden: slechts 6 speelklare miniemen en niemand van de pupillen die bereid werd gevonden om hun oudere clubgenoten uit de nood te helpen.

Het gevolg was een even logisch als pijnlijk eerste kwartier voor onze jongens en meisjes: 9-1 door een fris van de lever spelend Heist-op-den-Berg, dat maximaal gebruik maakte van het permanente overtal en onze ploeg die op zoek was naar zichzelf en vooral de nieuwe en ongewone taken die deze onfortuinlijke situatie met zich meebracht. Buiten enkele enig mooie combinaties en veel goede wil, beperkte het spel van Sasja zich in de eerste helft vooral tot het beperken van de schade. Aangemoedigd door niet aflatende supportersschare, moest de ploeg zich echter tevreden stellen met een zware 16-6 ruststand.

Match gedaan, en hopelijk blijft dit niet te lang in de hoofden hangen, denk je dan.

Dat was echter zonder het wonderdrankje gerekend dat Roland en Nick in het water hadden gemengd tijdens de rust, want een andere reden kan je moeilijk bedenken om de wederopstanding in de 2de helft te verklaren.

Ditmaal was het Sasja dat de tegenstander niet meer in zijn spel liet komen en enkele gerichte positiewissels van de coaches zorgden er voor dat onze ploeg veel gevarieerder en efficienter ging aanvallen. Dries nam in zijn bekende stijl het initiatief en liet met enkele rake schoten in het begin van de 2de helft de rest van de ploeg er ook in geloven: Simon, Jef en Liam scoorden allen meerdere malen, terwijl achteraan Louise en Kaitlin er in verdedigend opzicht voor zorgden dat er langzaam maar zeker aan de achterstand geknabbeld kon worden. Het resultaat was een prachtig 8-13 resultaat in de 2de speelhelft.

De ploeg heeft laten zien tot wat het in staat is in ongewone omstandigheden en dat verdient een dikke pluim en eindeloos respect!
Tot slot een dikke proficiat aan de supporters, die aantoonden dat er echt wel zoiets bestaat als een 8ste man. Nuja, 7de in dit geval. De tijdswaarnemer van de thuisploeg stak haar bewondering niet onder stoelen of banken: meer van dat!

De onversaagde krijgers van Sasja: Louise (d), Simon, Dries, Liam, Jef en Kaitlin.

Verslag: Kenny Claes
 

Datum: 
zaterdag, 29 september, 2018 - 15:00
Lijst jeugd: 
Miniemen