U16 | SASJA – GBSK | 22-14 (11-8)

Een koude sporthal, geen bezoekende supporters en een even eenvoudige als verdiende overwinning. Dat is de wedstrijd van vandaag opgesomd in 1 zinnetje.

De bezoekers uit Groot-Bijgaarden waren op stage in Brasschaat en kwamen met enkel de ploeg en begeleiders afgezakt. Wat sfeer zou echter geen kwaad gekund hebben om zich aan op te warmen in een kil Sorghvliedt!

Het is leuk om te zien dat onze ploeg in zo’n omstandigheden ook gewoon een match op routine kan winnen, want de spelvreugde droop er vandaag niet meteen af.

GBSK speelde enthousiast, maar net zoals wij in het begin van het seizoen te veel onnodige balverliezen leden tegen Uilenspiegel en zo de match verloren, waren zij vandaag hetzelfde lot beschoren. Onze ploeg speelde attent en was er als de kippen bij om enkele getelefoneerde passen te onderscheppen en razendsnel op de fast-break te scoren! Het soort spel dat het thuispubliek wel kon smaken.
Een 11-8 ruststand was misschien nog niet echt geruststellend, maar een alweer secure verdediging in combinatie met een tegenstander die schijnbaar een beetje op zijn adem getrapt had in de eerste helft, zorgde voor een overtuigende 22-14 eindstand.

Gelegenheidsscheidsrechter en pupillenmenner Jos stal bij wijlen nog het meest de show door herhaalde malen zijn belangrijkste attribuut te laten vallen en de spelers zichtbaar te verwarren met enkele herhaalde fluitsignalen, in een poging om toch eens ‘als nen echte’ op die fluit te kunnen blazen in plaats van voortdurend het geluid van een stervend vogeltje te produceren. Schoonheidsfoutjes die wat ambiance brachten en vooral aantonen dat onze jeugdscheidsrechters een niet te onderschatten rol vervullen elke week! Een welgemeende merci Jos!

Haspelden deze match zonder problemen af: Jef (d), Louise (d), Liam, Dries, Simon, Wout, Senne en Kaitlin, aangevuld met onze pupillen Dree, Mehdi en Bas (als veldspeler!)

Van Crombrugge (d), Evens (d), Hilven, Stienen (9), Leys (3), Van der Hallen (4), Verhoeven S, Claes, Riske (2), Yougil (2), Verhoeven B (2)

Tijdsstraffen: 1x2’ GBSK

Verslag: Kenny Claes

Datum: 
zaterdag, 27 oktober, 2018 - 10:30
Lijst jeugd: 
Miniemen