U16 | SASJA – GBSK | 36 – 12 (19-6)

Na de uitschuiver van vorig weekend was de ploeg gebrand een en ander recht te zetten in de competitie. Een veel te sterk SASJA had geen kind aan een nerveus spelend GBSK.

Onze miniemen waren de enige ploeg die een thuiswedstrijd hadden dit weekend, waardoor je niet bepaald kon spreken van een sfeervol Sorghvliedt. Het positieve aspect is dat de ploeg zich volledig op de wedstrijd kon concentreren. Na twee minuten balbezit voor GBSK, dat geen opening vond in de verdediging van SASJA, vond onze ploeg het blijkbaar welletjes: na een goede 10 minuten stond het maar liefst 8-0! Wedstrijd reeds afgelopen nog voor ze goed en wel begonnen was…
De tegenstrever probeerde wel, maar mede doordat ze vooral veel met bal bewogen en eigenlijk maar amper zonder, was dit makkelijk verdedigbaar. De doelman zorgde met enkele welgemikte uitworpen voor enkele fraaie assists. Gecombineerd met enkele vlijmscherpe combinaties en verschroeiende worpen etaleerde de thuisploeg dat ze wellicht enkele niveaus verder stonden op handbalgebied. Het resulteerde in een logische en duidelijke 19-6 ruststand.

De tweede helft was een flauwe doorslag van de eerste: 7-0 na een kleine 10 minuten om dan telkens met 2 of 3 achtereenvolgende scores de voorsprong verder uit te bouwen. SASJA deed wat het wilde en de tegenstrever moest ondergaan.

In een wedstrijd die er nooit een was wonnen onze jongens dus overtuigend van een verdienstelijk GBSK, dat evenwel te zwak bleek om hen een strobreed in de weg te leggen.

Scoreverloop: 10’ 7-0, 20’ 13-3, 25’ 19-6, 30’ 24-6, 40’ 30-9, 50’ 36-12

Datum: 
zaterdag, 5 oktober, 2019 - 13:30
Lijst jeugd: 
Miniemen