U16 | SASJA – Heist op den Berg | 33-20 (16-10)

Revanche voor de verloren match in september.

Iedereen die er bij was, zal de match in Heist op den Berg zich nog wel herinneren: in permanent ondertal leden onze miniemen hun 2de nederlaag op rij in de A-reeks (voor de anderen is er het verslag). Voor de 1ste van de 2 confrontaties in de B-reeks moesten we dus een half jaar wachten, maar wat een metamorfose heeft deze ploeg ondergaan in dat half jaar!

Net zoals in de heenmatch, moesten we met een vertimmerd zevental aantreden vandaag: Kaitlin vervoegde Louise in de zieken/geblesseerdenboeg, Wout kon er vandaag niet bijzijn en Ferre, Dries en Jef werden wat extra rust gegund tijdens de wedstrijd omdat ze reeds eerder die dag succesvol Tongeren en Schoten partij hadden gegeven met de kadetten.

Geen nood echter, want zelfs zonder deze toppers blijft er nog voldoende kwaliteit en strijdvaardigheid ter beschikking om menig tegenstander het leven zuur te maken.

De wedstrijd zelf dan. Heist begon sterk aan de wedstrijd en maakte het de thuisploeg flink lastig in de openingsfase. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd stond het immers altijd met 1 of 2 doelpunten voor en verdedigde sterk op een zoekend SASJA: 4-6 was de tussenstand.

Langzaam maar zeker werd er een antwoord gevonden en na een 4-0 stond het opeens 8-6 en leek het erop dat SASJA de bovenhand had genomen. Heist gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bracht de score terug gelijk en hield dit gevonden evenwicht in stand tot de 20ste minuut: 11-10 in een leuk opgaande wedstrijd.

In de 5 laatste minuten spreiden onze bereidwillige pupillen, onder het goedkeurend oog van hun coaches in de tribune, even fijntjes tentoon waarom ze ongenaakbaar aan de leiding staan in hun reeks: 4 van de 5 goals namen ze voor hun rekening en hiermee stonden ze aan de basis van de 5-0 mokerslag die Heist in deze slotfase moest incasseren: 16-10.

De 2de helft verliep grotendeels gelijkaardig aan de eerste, waarin Heist de zespuntenkloof nooit kleiner kon maken. Integendeel, het waren onze jongens die, alweer in de laatste vijf minuten, de kloof vergrootten met 4 doelpunten. Samen met de eerder gemaakte dubbele driepunters zorgde dit ervoor SASJA uiteindelijk deze wedstrijd met een comfortabele 13 puntenkloof kon afsluiten.

Missie geslaagd: de nederlaag uit de A-reeks rechtgezet en soeverein aan de leiding van het klassement met 8 overwinningen uit 8 wedstrijden!

Speelden voor SASJA: Jef, Bas, Kobe, Adber, Simon, Liam, Nassim, Senne, Dries, Raf en Mehdi.

Verhoeven B (d, 35’), Van Crombrugge (d, 15’), Van Gestel (3), Algourari (4), Leys (3), Hilven (1), Khammas (1), Verhoeven S. (9), Stienen (4), Van der Hallen R. (3), Yougil (5).

Datum: 
zaterdag, 23 februari, 2019 - 15:45
Lijst jeugd: 
Miniemen