U16 | SASJA – Leuven Tigers | 24-16 (11-9)

Een evenwichtige eerste helft gevolgd door een ijzersterke prestatie in de tweede zorgde voor een duidelijke overwinning van onze jongens en meisjes.

De bezoekers dienden zich aan zonder hun vaste keeper, waardoor enkele veldspelers om beurten de honeurs mochten waarnemen. Dit zorgde er in de eerste helft echter niet voor dat de goals de Leuvense goalie om te oren vlogen. Enerzijds werd er zeer verdienstelijk gekeept, anderzijds maakten onze jongens het ze niet echt moeilijk door vooral schoten boven in het doel te plaatsen.

Onze ploeg begon furieus aan de wedstrijd: na 8 minuten stond het immers reeds 5-0. Match gedaan en tijd voor een kwartiertje pause, moet de ploeg gedacht hebben. Gevolg: 9-9 na 22 minuten en de match kon opnieuw beginnen. Twee snelle breaks net voor rust leidden uiteindelijk toch nog tot een voorsprong van 2 doelpunten: 11-9.

Niet voor de eerste keer dit seizoen diende er zich een ander team aan uit de kleedkamer. Er werden geen cadeaus meer uitgedeeld en de afwerking verliep veel secuurder. Tot halverwege de 2de helft kon Leuven nog wel aanklampen, maar enkele puike reddingen van onze doelwachter en genadeloze fastbreaks later stonden we op een ditmaal wel geruststellende kloof van 6 doelpunten. Dit was mede te danken aan de pijlsnelle pupillen, die ervoor zorgden dat de ploeg meer wapens in hun arsenaal had om de tegenstander te bekampen. Ditmaal was de veer gebroken bij Leuven en werd in de laatste 5 minuten het verschil nog uitgediept met 2 goals: 24-16!

Speelden voor SASJA: Simon, Liam, Dries, Ferre, Kaitlin, Jef (d), Louise (d) en Wout, aangevuld met de pupillen, nog in de roes van hun 34-5 overwinning: Kobe, Raf, Dree en Mehdi.

Officiëler: Van Crombrugge (d) , Evens (d), Van Gestel (1), Riské (1), Van der Hallen R., Leys (4), Hilven (2), Van der Hallen W. (3), Stienen (7), De Loose (5), Claes, Yougil (1)

Verslag: Kenny Claes
 

Datum: 
zaterdag, 13 oktober, 2018 - 13:30
Lijst jeugd: 
Miniemen