U16 | SASJA - Atomix | 40 - 15 (18-8)

Na de spijtige verliesmatch van vorige week moesten onze jongens weer volop aan de bak tegen een andere eindrondekandidaat: Atomix. Beide ploegen stonden met 6 punten op een gedeelde 3de plaats in de rangschikking, dewelke recht geeft op een plaatsje bij de final 4. Voor Atomix was deze wedstrijd van nog groter belang dan SASJA, daar zij het vangnet niet hebben van de B-reeks, waar de eerstgeplaatste ook een stek krijgt in de eindronde en waar onze ploeg soeverein aan de leiding staat met het maximum der punten.

Net zoals vorige week begon onze ploeg furieus aan de wedstrijd (5-0 na 5'), maar in tegenstelling tot vorige week volgde er nu geen dipje en werd deze op papier interessante wedstrijd een eenrichtingswedstrijd waarin Atomix nooit een vuist kon maken, tot grote frustratie van de bezoekende coach. Getuige hiervan de gele kaart en tijdsstraf die hij voor zijn ploeg verdiende door in te gaan tegen de scheidsrechters, dewelke nochtans een quasi foutloze match floten. Het was het enige incidentje in een anderzijds zeer faire wedstrijd.

De ruststand werd bereikt met een geruststellende 18-8, nadat Atomix in de laatste 3 minuten van de eerste helft er toch in was geslaagd en 0-3 te laten optekenen. Het was de enige maal in de hele wedstrijd dat ze een reeksje van meerdere goals zonder tegengoal lieten optekenen. Een duidelijk teken van de superioriteit die SASJA vandaag tentoon spreidde.

De 2de helft werd een doorslagje van de eerste, waarin zowat elke SASJA speler op het veld zijn goaltje meepikte. Het moet zijn omdat er in vorig verslag nog gewag werd gemaakt van een gebrek aan diversiteit in goalgetters!

Eindstand was een logische en knappe 40-15. Van de gelijke stand in de rangschikking is er geen sprake meer.

Tot slot een dankwoordje aan de 2 pupillen die deze ruime overwinning mee bewerkstelligden, al werd er wel openlijk vragen gesteld bij de tactiek om 2 U14 de voorkeur te geven wanneer deze reeds een volledige wedstrijd afgewerkt hebben eender op de dag, terwijl sommige miniemen amper of zelfs helemaal geen speelminuten gegund werden. Gezien het wedstrijdverloop en de eindscore is hier allicht ruimte voor verbetering.

Speelden (of zaten 50' op de bank te supporteren) voor SASJA: Louise, Kobe, Simon, Liam, Senne, Wout, Dries, Nassim, Ferre, Kaitlin, Jef en Mehdi.

Van Crombrugge (d, 50'), Evens (d), Van Gestel (4), Leys (5), Hilven (1), Khammas (2), Verhoeven (5), Van der Hallen (5), Stienen (7), De Loose (9), Claes, Yougil (2)

 

 

Datum: 
zaterdag, 9 februari, 2019 - 15:30
Lijst jeugd: 
Miniemen