U16 | SASJA - Brasschaat | 34 - 28 (18 - 14)

Een sterke collectieve prestatie heeft ervoor gezorgd dat SASJA de punten kon thuishouden tegen de bezoekers uit Brasschaat. Het werd een wedstrijd waarin vlot gescoord werd langs beide kanten, hetgeen resulteerde in de match met het meeste doelpunten van het seizoen totdusver: maar liefst 62 maal werd er raak getroffen, gelukkig een paar keer meer door onze jongens!

SASJA begon gezwind aan de wedstrijd, met snelle balwisselingen en mooie combinaties. Brasschaat deed echter zeker niet onder en hield gelijke tred, getuige de 8-8 tussenstand na 15' speeltijd. Vervolgens werd er in de verdediging een tandje bijgestoken waardoor Brasschaat wegens passief spel enkele malen gedwongen werd om vanuit onmogelijke hoeken Jefs doel te bestoken, wat hen niet veel opleverde. Het resulteerde in een mooie 18-14 ruststand.

Zo goed de 1ste helft werd aangevat, hoe afwezig de ploeg was in het begin van de 2de: Brasschaat kon de gegeven ruimte optimaal benutten en na 10' was de kloof gedicht tot amper 1 doelpunt: 22-21! Iedereen terug wakker, zo leek het, want na de pauze die 10 minuten langer duurde dan gepland werd teruggegrepen naar het spel van de eerste helft: onze shotters vonden de weg naar doel weer en met enkele mooie sprongshots werd de Brasschaatse goalie geen kans gelaten. In amper 5' werd er weer een 6 puntenkloof opgebouwd die ditmaal wel succesvol behouden bleef: 28-22 na 15' en een mooie 34-28 eindstand was het logische resultaat na een aangenaam en fair kijkstuk. Er werd immers slechts 1 keer een 2' tijdstraf uitgedeeld door een alweer uitstekend leidende junior scheidsrechters Evert en Elisabeth.

Dit seizoen valt het op dat er veel gelijkwaardige ploegen tegen elkaar strijden, wat de spanning in de wedstrijden zeker ten goede komt. Onze spelers worden hierdoor gedwongen 50' geconcentreerd te spelen, wat ongetwijfeld zijn vruchten zal afwerpen. Deze wedstrijd lukte dat alvast aardig, want Brasschaat lag wel heel de wedstrijd op vinkeslag om foutjes af te straffen en de voorsprong over te nemen, maar in deze wedstrijd is dat alvast nooit gelukt!

Tot slot nog even een vermelding voor onze debutant Nassim, die zijn eerste selectie in de ploeg opluisterde met mooi doelpunt. Hopelijk het eerste van vele en welkom in de ploeg, Nassim!

Gaven de aanwezige toeschouwers een aangenaam kijkstuk: Jef (d), Liam, Ferre, Senne, Nassim, Simon, Dries en Kaitlin, aangevuld met Kobe en Mehdi van de pupillen. Weeral bedankt jongens!

Van Crombrugge (d), Van Gestel (1), Leys (3), Hilven (2), Verhoeven (4), Khammas (1), Yougil (2), Stienen (10), De Loose (11) , Claes

Verslag: Kenny Claes

Datum: 
zaterdag, 10 november, 2018 - 11:30
Lijst jeugd: 
Miniemen