U16 | Schoten - SASJA | 13-26 (5-12)

De westrijd diende zich aan als zijnde een leuke test in de regionale competitie, aangezien beide ploegen met slechts 1 verliesmatch in de rangschikking stonden. Schoten had reeds een wedstrijd meer gespeeld en stond zo zelfs boven SASJA in de rangschikking. Nummer 2 tegen nummer 3. Spannend verzekerd!

Zo diende de wedstrijd zich aan, maar al snel werd duidelijk dat SASJA er zin in had en Schoten net iets te veel respect toonde voor wat momenteel wellicht de best handballende ploeg uit Antwerpen is bij de U16. SASJA viel aan alsof elke aanval zich afspeelde in de laatste 10 seconden van de wedstrijd terwijl Schoten zorgvuldig probeerde op te bouwen en daarbij net iets te veel het tempo uit hun eigen spel haalde en het voor SASJA niet al te moeilijk maakte om te verdedigen. Het resultaat was dat het merendeel van het balbezit voor Schoten was, maar hiermee niet verder kwam dan steriele druk op de verdediging van onze jongens, die zich wederom presenteerden als een moeilijk te manoevreren blok. Getuige hiervan de 1-6 halverwege de eerste helft, een voorsprong die nog licht uitgebouwd werd tot aan de pauze: 5-12.

De 2de helft bracht meer van hetzelfde: Schoten vond geen openingen en SASJA legde veel afwisseling en dynamiek in het aanvalsspel waardoor letterlijk vanuit elke hoek gescoord werd en elke veldspeler tot scoren kwam. Enkel toen op het einde met het oog op de VHV-competitie weer een periode zonder doelman werd aangevallen, kon Schoten dankzij een paar welgemikte worpen van hun doelman de scorebordjes voor het eerst in de wedstrijd laten afwisselen. Nog net iets sneller wisselen!
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een riante en oververdiende 13-26 overwinning.

Speelden voor SASJA: Verhoeven, Van Gestel, Riske, Dierick, Leys, Andre, Oosters, Yougil, Stienen en Claes

10’ 1-4, 20’ 4-10, 25’ 5-12, 30’ 6-15, 40’ 8-12, 50’ 12-26

Datum: 
zaterdag, 11 januari, 2020 - 16:30
Lijst jeugd: 
Miniemen