U16 | Schoten - SASJA | 25-24 (16-12)

Povere eerste helft, betere tweede helft leiden tot vermijdbare verliesmatch.

Een gevoel van ontgoocheling na een match waarin onze jongens eindelijk de kans kregen om te laten zien dat ze niet enkel met 20 punten en meer kunnen winnen van zwakke ploegen maar ook tegen een evenwaardige tegenstander punten kunnen winnen. Niet dus. Hand in eigen boezem steken is hier echter wel op zijn plaats.

In tegenstelling tot andere matchen waren we nochtans sterk aan de match begonnen: 1-3 na 4 minuten. Was het deze start die voor sommigen het teken was om te denken dat het wel weer een gezondsheidswandeling ging worden? Een krachtige 7-1 van Schoten in amper 5 minuten later zou je nochtans denken dat onze jongens wel door zouden hebben dat het deze keer menens was: 8-4 na 10 minuten. Schoten controleerde vervolgens makkelijk, vooral door onzorgvuldige passen en overhaast spel, gecombineerd met enkele misplaatste en mislukte showpasjes van onze zijde. De eerste helft werd afgesloten met een 16-12 ruststand. Verdiend.

Na de rust kwam een strijdvaardiger SASJA uit de kleedkamer. Het spel werd wat virieler en de scheidsrechters, die het in de eerste helft al niet makkelijk hadden, hadden het hier duidelijk moeilijk mee. De thuisploeg was echter niet uit balans te brengen en kon mede door hun meterslange back terugvallen op krachtige schoten uit de tweede lijn als het combinerend niet lukte. Een duidelijk voordeel in vergelijking met onze ploeg, waar we toch meer afhankelijk zijn van techniek en slechts 3 scorende spelers. Op genen en geluk kan je natuurlijk moeilijk een ploeg bouwen, maar het was op belangrijke momenten het verschil tussen een belangrijke goal voor Schoten en een geforceerd schot van SASJA wegens tijdspel.

De laatste 10 minuten waren waarschijnlijk de spannendste van het seizoen totnogtoe: 21-20 na 15 minuten spelen in de 2de helft. De kans om op gelijke hoogte te komen werd echter verkwanseld door onnodig balverlies en Schoten profiteerde hier optimaal van door 2 maal op rij te scoren. Een time-out en wat tactische aanpassingen later (Ferre op pivot!), was SASJA alweer tot op 1 doelpunt teruggekomen: 23-22 met nog 5 minuten op de klok. Er werd door beide ploegen nog afwisselend 2 goals gescoord, zodat de eindstand 25-24 op het bord blonk.  Too little, too late.

Niet geheel onbelangrijk is dat de ultieme kans op een gelijkspel de ploeg werd ontnomen wanneer, met nog 10 seconden op de klok, een op doel stormende Ferre door maar liefst 3 Schotenspelers tegen de grond werd gewerkt, maar hiervoor niet werd beloond met een strafworp. De regels zijn hier nochtans duidelijk. Het is echter te makkelijk om de schuld van deze nederlaag zuiver op de leiding af te schuiven. Hiervoor was de eerste helft van de ploeg te zwak en als we iets hebben geleerd vandaag dan is het dat je tegen een ploeg als Schoten top moet zijn gedurende de volle 50 minuten!

Tot slot nog een vermelding voor pechvogel Jef, die, net zoals Louise in de vorige match in Schoten, een schot vol in het gezicht kreeg. Jammer genoeg ook ditmaal geen dansje zoals Gústavsson, daarvoor zal het net even te pijnlijk geweest zijn, Henri!

SASJA trok naar Schoten met: Jef, Liam, Simon, Senne, Wout, Abder, Nassim, Ferre, Dries en Kaitlin, en moest het zonder de geblesseerde Louise stellen.

Van Crombrugge (d), Leys (1), Hilven (1), Verhoeven (1), Van der Hallen (5), Algourari (1), Khammas, Stienen (9), De Loose (6), Claes

Datum: 
zaterdag, 2 februari, 2019 - 13:00
Lijst jeugd: 
Miniemen