U16 | Uilenspiegel - SASJA | 27 - 20 (10 - 9)

Verdiende nederlaag voor onze jongens, die tegen een fysiek sterk en georganiseerd Uilenspiegel nooit in hun spel konden komen. Dat bij sommige momenten het doelhout danig in de weg stond (7 keer maar liefst) en dat bepaalde scheidsrechterlijke beslissingen op z'n minst dubieus genoemd mogen worden, mag geen excuus zijn om de eerste nederlaag sinds lang te vergoelijken en zou de prestatie van de Wilrijkenaars oneer aandoen.

Onze buren waren duidelijk gebrand op revanche na de nederlagen een week eender in de VHV-competitie en welke plaats is daarvoor beter geschikt dan hun eigen thuisbastion? Een duidelijk gemotiveerd Uilenspiegel maakte bitter weinig fouten, verdedigde secuur en vocht voor elke meter. Niet dat onze jongens in de eerste helft de mindere waren, zeker niet, maar je zag toch duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Na een hardbevochten eerste helft waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven gingen we rusten met een nipte 10-9 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 2de helft ging Uilenspiegel gewoon op hun elan verder en met hun viriele verdedigen zorgden ze er voor dat onze jongens het steeds moeilijker kregen. De scheidsrechters lieten echter begaan en dit zorgde voor frustratie bij spelers en coaches. Na een dikke 15 minuten in de 2de helft was de stand echter nog in evenwicht, 18-17, maar toen begon het constante opboksen tegen fysiek sterkere tegenstanders zijn tol te vragen. In verdediging ging alles een stapje trager en in aanval was alles net iets te voorspellend geworden. Uilenspiegel profiteerde maximaal van dit dipje en scoorde maar liefst 6 maal op rij in 3 minuten: 24-17 in minuut 21 en wedstrijd gespeeld. De laatste 5 minuten werd er hoog verdedigd maar het kalf was reeds verdronken: 27-20 was de eindstand.

Scoreverloop: 10' 4-4, 20' 7-8, 25' 10-9, 30' 11-11, 40' 17-16, 50' 27-20

Datum: 
zaterdag, 28 september, 2019 - 13:30
Lijst jeugd: 
Miniemen