U16 | VHV Speeldag 6

Onze zesde confrontatie in het VHV toernooi, een competitie waarvan de eerste twee de finale spelen voor het Vlaamse kampioenschap.

Evergem en Nelo waren vandaag onze tegenstrevers, de nummers zes en vier in de rangschikking. Dries trad na een zware voetblessure weer aan, Kobe blijft nog even op de bank. Binnenkort zijn we hopelijk terug op volle sterkte. Als we Hasselt willen verslaan zal dit onontbeerlijk zijn. De wedstrijden duren telkens 20 minuten. Elke ploeg wordt twee keer partij gegeven. Dit gegeven maakt dat elk wedstrijdje van begin af, geconcentreerd moet aangevangen worden. Een achterstand ophalen op 20 minuten, is bijzonder moeilijk. En hier knelde nu net het schoentje voor SASJA.

Nelo - SASJA: 8-7

De eerste wedstrijd werd mat aangevat. De bal werd traag rondgespeeld enkele schoten belandden op het kader en het regende tijdstraffen. De scheidsrechters hadden zeker ook hun dagje niet. Zowel tribune, spelers en coaches spaarden hun kritiek niet. Misschien niet de beste strategie, maar het liep de hele namiddag soms echt wel de spuigaten uit.  Kortom, na 10’ stond SASJA 4-6 achter. Was het de 5-1 verdediging van Nelo? In ieder geval mogen we het verlies niet op conto van de scheidsrechters plaatsen. We waren te
weinig geconcentreerd en te slordig: eigen schuld, dikke bult. 

Evergem – SASJA: 10-12

Ook hier niet echt veel verbetering. Na 11’ stond het 6-6. De coaches grepen in en we speelden zonder keeper met zeven in aanval. Een prima move, het tij keerde. We sloten de wedstrijd af met winst, een zucht van opluchting rolde van de tribune.

SASJA – Nelo: 15-10

Onze revanche was een feit. Na 10’ was de score 8-2!! Van deze ploeg hadden we een goed uur geleden nog verloren! Een andere instelling, een ander SASJA, de wederopstanding was een feit. Een overduidelijke winst was het resultaat. De peptalk in de cabine had vruchten afgeworpen.

SASA – Evergem: 14-13

We speelden terug ons favoriete spel. De bal supersnel opbrengen, de verdediging van de tegenstrever desorganiseren en scoren. Tot de motor na 10’ stil viel. Vermoeidheid liet zich gelden. We liepen niet snel genoeg terug, we kwamen te laat in verdediging. Evergem profiteerde met enkele snelle tegenaanvallen. Dit maakte dat het de 19 de minuut 13-13 stond. Er moest gescoord worden! Tijdens dit kampioenschap introduceerden de coaches al verschillende keren terug het oeroude ‘muurtje’: na het fluiten van een fout, bouwen drie of vier spelers een scherm met hun rug naar de verdediging zodat onze back op die manier vrij kan springen en aanleggen op doel. Zo gebeurde het ook in de laatste seconden. We scoorden met onze ‘muur’ het winnende doelpunt.

Opdracht volbracht, spijtig van die ene nederlaag. Gelukkig heeft ze niet echt veel effect op de algemene rangschikking!

verslag: Roger Riské

Datum: 
zondag, 8 maart, 2020 - 12:30
Lijst jeugd: 
Miniemen