Winst na Derbythriller

Een derby blijft nog altijd een speciale wedstrijd. De zenuwen staan nog meer gespannen dan anders. De inzet was dan ook zeer groot, een optie nemen om één van de felbegeerde plaatsen voor de Bene-league van volgend seizoen te bemachtigen. Dat het geen mooie wedstrijd wordt kan je al bijna vooraf voorspellen. Maar als je als club na 60 minuten aan het langste eind trekt, voel je toch wel enige trots. 

Het spelletje haasje-over begon al vanaf de eerste minuut. Merksem opende de score, maar Quinten Colman liet direct zien dat hij er zin in had en maakte gelijk. Merksem scoorde terug, Sasja kwam gelijk, Sasja kwam voor, ... Jeffrey Jacobs en Sten Dielen scoorden vlot voor Merksem, en aan Sasja zijde waren het vooral Quinten, Kevin en Bert Bisschop die de netten lieten trillen. Bert had Gert-Jan Mathijs vervangen die reeds na enkele minuten zijn vinger uit de kom zag gaan na een blok. Ook Sergio lijkt stilaan terug naar zijn oude vorm te groeien. Sam deed enkele belangrijke reddingen zodat het verschil in de eerste helft nooit meer dan 2 doelpunten bedroeg.  De fast breaks kwamen er iets beter uit dan vorige weken en wat heel belangrijk was, je kon zien dat ze wilden knokken voor de punten. We gingen dan ook rusten met een 15-16 na een treffer net voor de buzzer van Popov. 

De tweede helft begon met oude getrouwe Robbie Mestdagh in doel. Kevin opende de score in de tweede helft, maar dan begon Merksem door te duwen en scoorde maar liefst 5 keer op rij, mede door enkele mooie reddingen van Rens Baeyens in het Merksemse doel. Dan viel Kevin nog gekwetst uit en was het weer even zoeken om de juiste posities te vinden. Robbie kwam beter in de wedstrijd en Sasja wist terug te scoren, via onder andere Yme Bertels, Quinten Colman en Nemanja Kostic zodat het na 45 minuten 22-22 gelijk stond. Na 57 minuten stonden we nog een doelpunt in het krijt, maar dan scoorden Jasper en Quinten drie keer op rij en ze konden zo de 27-28 zege veilig stellen. Het was in ieder geval spanning tot de laatste seconden. 

Sasja komt nu samen met Nelo op kop van Play-off 2. Binnen twee weken staat de uitwedstrijd tegen Nelo op de agenda. Ook deze match blijft heel belangrijk. 

Scoreverloop:  10' 6-6 / 20' 11-12 / 30' 15-16 / 40' 22-20 / 50' 24-23 / 60' 27-28

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d - 30’), Robbie Mestdagh (d - 30’), Hans Lamberigts 1, Nemanja Kostic 1, Yme Bertels 4, Quinten Colman 8, Sergio Rola 4, Sander Soetaert, Bert Bisschop 3, Jasper Roelants 3, Kevin Jacobs 4, Gert-Jan Mathijs, Stijn Gijs, Aaron Vandewoestijne
MERKSEM : Rens Baeyens (d - 60'), Dennis Thijs 2, Robin Boomhouwer 3,Sten Dielen 5, Popov Lazar 2, Jeffrey Jacobs 11, Dimitri Van Den Hoed, Wouter Sas, Archedley Bazoer 1, Alexandre Mason 3, Simon Van Den Bergh

Tijdstraffen:    Sasja 1 (Gijs)  
                 Merksem 1 (Bazoer)

Scheidsrechters: Schmack - Thomassen

Verslag: Dirk Faes