Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/e/1/sasja-antwerpen.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Zege voor Sasja in derby tegen Merksem

Sasja Antwerpen HC  -  Merksem Handbal   29 - 2

Sasja kan niet terugblikken op een glansprestatie, maar het heeft wel de derby tegens stadsgenoot Merksem gewonnen, met dank aan Kevin Jacobs en Quinten Colman en het behaalde zo twee belangrijke punten met het oog op de komende playoffs. Concurrent HC Visé ging met één puntje onderuit bij het Nederlandse Hurry Up en dus blijft de strijd om het vierde playoff-ticket ongemeen spannend. Sasja en Visé hebben momenteel evenveel punten, maar in het BENE-League klassement staan de Luikenaars, dank zij een beter doelgemiddelde (+3) op de vijfde plaats en is Sasja (-1) pas zesde.

Ondanks een goed gevulde tribune ontbrak het deze derby aan de nodige sfeer en ambiance. Ook op het terrein was er weinig vuurwerk en gaven beide teams bijwijlen een eerder gelaten indruk. Voor Sasja was dat zeker in de aanvangsfase het geval, waardoor Merksem onder impuls van Jeffrey Jacobs kon uitlopen tot 1-5 na iets meer dan tien minuten. Colman en Kevin Jacobs brachten de thuisploeg echter terug in de wedstrijd en bij 6-6 op gelijke hoogte van Merksem. De laatste tien minuten van de eerste helft bleven de twee ploegen in mekaars vaarwater en namen beurtelings even de leiding. Van den Hoed scoorde nog vlak voor rust, zodat Merksem met het kleinste verschil (11-12) de kleedkamer introk.
Ook na de pauze slaagde geen van beide teams erin om afstand te nemen van de tegenstander. Even kwam Sasja 18-16 voor, maar lang duurde dat niet. Een vermoeide Jeffrey Jacobs, nog maar pas terug na een langdurige kwetsuur, deemsterde helemaal weg bij Merksem, maar Bazoer nam zijn taak als afstandsschutter over en bij 20-20 stonden de bordjes weer gelijk. Dan achtte die andere Jacobs zijn tijd gekomen. Met vier treffers op rij zette de Sasjacaptain de Hobokenaren op weg naar de zege (23-21). Met nog minder dan vijf minuten te spelen was het 27-23 en wat Merksem verder nog probeerde, zoals het wisselen van de doelman voor een zevende veldspeler of het toepassen van mandekking in verdediging, het bracht geen soelaas meer voor de bezoekers. Sasja kwam als winnaar uit de burenstrijd en kan zich nu opmaken voor de wedstrijd van volgende zaterdag tegen Bocholt, waar best ook punten worden gehaald.

Scoreverloop:  10' 1-4 / 20' 7-7 / 30' 11-12 / 40' 18-17 / 50' 23-21 / 60' 29-26

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Jasper Mendes (d), Robbie Mestdagh (d - 13’ ), Sam Theyssens (d - 47’), Nemanja Kostic 4, Yme Bertels 2, Quinten Colman 8, Hans Lamberigts 3, Sergio Rola, Sander Soetaert, Bert Bisschop, Jasper Roelants 1, Kevin Jacobs 8 (1), Gert-Jan Mathijs 1, Stijn Gijs 2, Aaron Vandewoestijne, Joep Voermans
MERKSEM : Rens Baeyens (d – 43’ ), Mike Tadeij (d - 17'), Dennis Thijs 2, Dimitri Van den Hoed 3, Sten Dielen, Wouter Sas 3, Simon Van den Berg 1, Dirk Claessens, Lazar Popov, Alexandre Hayon 2, Laurel Ntibashirakandi, Zaïd Allaf, Nuni Bazoer 4, Jeffrey Jacobs 8 (3), Johannes Verhoeven 2, Jelle de Parade 1

Tijdstraffen:    Sasja 1 (Gijs)  
                       Merksem 4 (Sas, Thijs, Dielen, Tadeij)
Strafworpen:   Sasja  1/2       
                       Merksem   2/2

Scheidsrechters: Pondeville - Moeneclaey

Datum: 
maandag, 29 januari, 2018 - 11:45
Lijst Heren: 
Heren BENELEAGUE