Nieuws Bene-league

 • Opdracht volbracht !

  Sasja Antwerpen HC  -  ESTU Tournai   29 - 20

  Opdracht volbracht. Sasja speelt ook volgend seizoen mee in de Beneleague. In de laatste en alles beslissende match van playoff 2, won het oververdiend en met ruim verschil van Estu Tournai. De Hobokenaars speelden, misschien met uitzondering van de Bekerfinale, hun beste wedstrijd van de laatste maanden. Een mooie prestatie van gans de ploeg, waarin ook drie duidelijke uitblinkers: naast doelman Theyssens waren Yme Bertels (11) en Bert Bisschop (6) samen goed voor 17 doelpunten.

 • Sasja verliest thriller in Neerpelt

  Sporting Nelo  -  Sasja Antwerpen HC   24 - 23

  In een wedstrijd waarin beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn, wordt het resultaat vaak bepaald door details. Drie gemiste penalty’s is zo’n detail, dat bij de eindafrekening zwaar doorweegt. Het overkwam Sasja in de spannende wedstrijd op Nelo. Twee keer stond doelman Denert in de weg, éénmaal de paal. Voeg daarbij de afwezigheid van Kevin Jacobs, die nog steeds gekwetst, de ganse partij op de bank bleef. Ook dat heeft allicht meegespeeld dat Sasja finaal het onderspit moest delven met het kleinste verschil.

 • Sasja koud gepakt door sterker Doornik

  ESTU Tournai  -  Sasja Antwerpen HC  29 - 23

  Wat weinigen voor mogelijk achtten is dan toch gebeurd. Een gedreven Doornik behaalde een afgetekende én verdiende zege tegen een onkennelijk zwak Sasja. De thuisploeg was op alle fronten, zowel aanvallend als verdedigend, beter dan de Hobokenaars. Iets voor het kwartier kwam Doornik voor het eerst op voorsprong en zou die vervolgens nooit meer uit handen geven. Een koude douche voor Sasja, dat beslist een positief resultaat had verwacht, maar de schuld voor de nederlaag enkel maar bij zichzelf moet zoeken.

 • ESTU Tournai - Sasja Antwerpen HC

  Zaterdag 25 maart 2017   -  Hall des Sports

  Vorig weekend gingen de palyoffs 2 van start, met alvast één verrassing. Sporting Nelo, algemeen beschouwd als de voornaamste belager van Sasja Antwerpen en Merksem Handbal in de strijd om een plaats in de Beneleague van volgend seizoen, ging tegen de verwachting onderuit op en tegen Estu Tournai. Sasja, dat de derby won tegen Merksem en Tournai delen nu de eerste plaats met elk twee punten.  Beide ploegen komen zaterdag tegen elkaar uit. De ploeg uit Henegouwen heeft wel het voordeel dat het ook zijn tweede wedstrijd op eigen terrein mag betwisten.  De sterkte van de thuisploeg valt momenteel nog moeilijk in te schatten, maar Sasja gaat alleszins als favoriet van start en moet in de mogelijkheid zijn om ook zijn tweede partij te winnen.

 • Spannende maar weinig hoogstaande derby

  Sasja Antwerpen HC  -  Merksem Handbal   28 – 24

  Een goed gevuld Sorghvliedt kreeg op zondagnamiddag een spannende derby voorgeschoteld. Misschien is het eigen aan een derby, maar het was alleszins geen hoogstaande wedstrijd met aan beide kanten heel wat nervositeit, veel slechte passes en dito balverliezen. De inzet van beide teams en het scoreverloop maakten voor de supporters echter veel goed. Sasja had wel bijna voortdurend de leiding en hoewel Merksem in de eerste helft een paar keer op gelijke hoogte kwam, moest het genoegen nemen met een 16-12 ruststand in het voordeel van de thuisploeg. Ook na de rust behield Sasja doorgaans een kleine voorsprong en Merksem geraakte nooit meer helemaal langszij. In de slotfase was, zowel bij Sasja als bij de bezoekers, slordigheid troef en uiteindelijk won Sasja toch verdiend ook de derde derby van dit seizoen.

 • Sasja Antwerpen - Merksem Handbal

  Zondag 19 maart 2017   -  Sporthal Sorghvliedt 15u00

  Dit seizoen deden voor het eerst twee Antwerpse ploegen mee in de BENE-League. Jammer genoeg deden wist Sasja Antwerpen noch Merksem Handbal een plaats te veroveren bij de vier beste Belgische teams uit deze competitie. Waar voor Merksem het verdict al enkele weken voor het einde van de competitie was gevallen, kon Sasja hoop blijven koesteren tot op de laatste speeldag. Het moest helaas het Waalse Visé ultiem laten voorgaan. Hierdoor zijn beide ploegen veroordeeld tot het spelen van Playoffs 2, in de hoop daar een nieuw ticket voor de Beneleague editie 2017-2018 te bemachtigen.
  In de eerste wedstrijd van deze playoffs 2, staan de beide Antwerpse ploegen al meteen tegenover elkaar in de arena en zo heeft zondag 19 maart in de Hobokense sporthal Sorghvliedt, de derde derby van het seizoen 2016-2017 plaats. Niet op zaterdag, omdat de sporthal dan niet beschikbaar is vanwege een turnfeest, maar dus op zondagnamiddag om 15u00.

 • Sasja speelt finale Beker van België

  Apolloon Kortrijk  -  Sasja Antwerpen  20 - 30

  Sasja plaatste zich, zoals verwacht, voor de finale van de Beker van België met een zege tegen Apolloon Kortrijk. Hiermee werd de logica gerespecteerd, want Sasja startte uiteraard als torenhoog favoriet tegen de ligaploeg uit Kortrijk. Vijfendertig minuten lang was er van enig klassenverschil echter weinig of geen sprake. Beide ploegen speelden uitermate slordig, leden talloze keren balverlies en open kansen werden schijnbaar met de glimlach om zeep geholpen. Dat vertaalde zich dan ook in een matige 9-13 halfweg. In de tweede helft ging de thuisploeg fysiek onderuit en was het voor een overigens erg bleek Sasja een koud kunstje om de finaleplaats binnen te halen.

 • Reactie van Sasja komt te laat

  Callant Tongeren  -  Sasja Antwerpen  28 - 25

  Sasja is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de playoffs. Gezien de zege van Visé op Merksem, moest Sasja zelf ook winnen op en tegen leider Tongeren, maar dat lukte niet. Tongeren domineerde driekwart van de wedstrijd en liep zelfs tot zeven punten uit. In het laatste kwartier plaatste Sasja nog een slotoffensief en kwam vijf minuten voor tijd nog terug tot op twee punten, maar meer zat er voor de Antwerpenaren niet in. Sasja moet zich nu opmaken voor de playoffs 2, om samen met Merksem, Nelo en Doornik, te strijden voor een nieuw Beneleague-ticket.

 • Callant Tongeren - Sasja Antwerpen

  Zaterdag 18 februari 2017    -   Sporthal Eburons Dome  20u00

  Match van de waarheid  voor Sasja Antwerpen
  Zaterdag wordt de laatste wedstrijd gespeeld in de BENE-League editie 2016-2017. De vier ploegen die de Final 4 spelen zijn gekend, m.n.  Callant Tongeren, Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt en OCI Lions al is het nog even afwachten in welke volgorde die vier teams zullen eindigen. Daaronder wordt nog een hevige strijd gevoerd, namelijk die voor het vierde Belgische playoffticket tussen Sasja Antwerpen en HC Visé. Sasja telt momenteel één punt meer dan de Luikenaars, maar Visé heeft met een verplaatsing naar Merksem nog duidelijk een makkelijke opgave voor de boeg dan de mannen uit Hoboken, want die gaan op bezoek bij leider Tongeren.

 • Slotoffensief levert bijna de zege op

  Sasja Antwerpen -  Targos Bevo  29 - 29

  In een bijzonder hectisch slot heeft Sasja onverwacht nog een punt uit de brand gesleept, nadat het de ganse tweede helft op achtervolgen was aangewezen en vijf minuten voor tijd nog 25-29 in het krijt  stond.  Het had zelfs ei zo na de partij nog kunnen winnen, maar een ultieme strafworp op vijf seconden voor het einde werd door de bezoekende doelman gestopt. Hierdoor bleef het bij 29-29. Doordat Visé zijn thuiswedstrijd tegen OCI Lions verloor, wipt Sasja in de stand (voorlopig) weer over de Luikenaars. De resultaten van Sasja en Visé in hun laatste wedstrijd zullen bepalen wie van beide ploegen de playoffs mag spelen en daardoor al zeker is van een plaats in de volgende editie van de BENE-League.

Pagina's