Nieuws Bene-league

 • Sasja koud gepakt door sterker Doornik

  ESTU Tournai  -  Sasja Antwerpen HC  29 - 23

  Wat weinigen voor mogelijk achtten is dan toch gebeurd. Een gedreven Doornik behaalde een afgetekende én verdiende zege tegen een onkennelijk zwak Sasja. De thuisploeg was op alle fronten, zowel aanvallend als verdedigend, beter dan de Hobokenaars. Iets voor het kwartier kwam Doornik voor het eerst op voorsprong en zou die vervolgens nooit meer uit handen geven. Een koude douche voor Sasja, dat beslist een positief resultaat had verwacht, maar de schuld voor de nederlaag enkel maar bij zichzelf moet zoeken.

 • ESTU Tournai - Sasja Antwerpen HC

  Zaterdag 25 maart 2017   -  Hall des Sports

  Vorig weekend gingen de palyoffs 2 van start, met alvast één verrassing. Sporting Nelo, algemeen beschouwd als de voornaamste belager van Sasja Antwerpen en Merksem Handbal in de strijd om een plaats in de Beneleague van volgend seizoen, ging tegen de verwachting onderuit op en tegen Estu Tournai. Sasja, dat de derby won tegen Merksem en Tournai delen nu de eerste plaats met elk twee punten.  Beide ploegen komen zaterdag tegen elkaar uit. De ploeg uit Henegouwen heeft wel het voordeel dat het ook zijn tweede wedstrijd op eigen terrein mag betwisten.  De sterkte van de thuisploeg valt momenteel nog moeilijk in te schatten, maar Sasja gaat alleszins als favoriet van start en moet in de mogelijkheid zijn om ook zijn tweede partij te winnen.

 • Spannende maar weinig hoogstaande derby

  Sasja Antwerpen HC  -  Merksem Handbal   28 – 24

  Een goed gevuld Sorghvliedt kreeg op zondagnamiddag een spannende derby voorgeschoteld. Misschien is het eigen aan een derby, maar het was alleszins geen hoogstaande wedstrijd met aan beide kanten heel wat nervositeit, veel slechte passes en dito balverliezen. De inzet van beide teams en het scoreverloop maakten voor de supporters echter veel goed. Sasja had wel bijna voortdurend de leiding en hoewel Merksem in de eerste helft een paar keer op gelijke hoogte kwam, moest het genoegen nemen met een 16-12 ruststand in het voordeel van de thuisploeg. Ook na de rust behield Sasja doorgaans een kleine voorsprong en Merksem geraakte nooit meer helemaal langszij. In de slotfase was, zowel bij Sasja als bij de bezoekers, slordigheid troef en uiteindelijk won Sasja toch verdiend ook de derde derby van dit seizoen.