DB Gent - Sasja HC: in stijgende lijn

Een beetje aarzelend aan de wedstrijd begonnen, alhoewel we nooit werden weggespeeld. Maar in de tweede helft was het er op en er over om met een mooie uitslag te eindigen. Zelfs zonder de geblesseerde Hans hebben we de opdracht tot een goed einde gebracht.  

Gent opende de score, maar we konden al snel tegenprikken via Seppe. De verdediging stond in die eerste helft iets minder dan vorige week, waardoor Gent eigenlijk constant een kleine voorsprong kon behouden. Maar de wilskracht was wel de ganse wedstrijd aanwezig en zelfs toen we na 20-tal minuten met slechts vier veldspelers stonden konden we nog scoren via Nemanja en Elliott.  Naar het einde van de eerste helft toe kwam Kevin zelf het spel verdelen en kon zo meer rust op het veld brengen en andere jongens even laten rusten.

 

Na de rust kwamen onze jongens veel allerter op het veld dan enkele voorafgaande wedstrijden en in geen tijd gingen ze op en over Gent om hun voorsprong gestaag uit te bouwen. Dat Jasper terug zijn plaats in de verdediging kon innemen zat er zeker ook voor iets tussen. Dat ook onze jeugdige spelers een groot aantal van de doelpunten konden scoren kunnen we alleen maar als heel positief bekijken. Ewout en Elliott vanop hun hoeken en Seppe en Broes vanuit het midden lieten de Oostvlaamse doelmannen kansloos.

Maar om het verhaal heel eerlijk af te sluiten, iedereen deed zijn duit in het zakje en we konden met een goed gevoel huiswaarts keren. Proficiat mannen voor de inzet en om een ganse wedstrijd bij de les te zijn, top.

Scoreverloop; 10’ 5-3  / 20’ 10-9 / 30’ 16-15 / 40’ 19-20 / 50’ 22-24 / 60’ 25-33

Voor Sasja:  Sam Theyssens 55’  / Nick Van Der Ent 5’ / Kostic Nemanja  5 / Van Ransbeeck Koenraad 3  / De Cubber Seppe 5 / Van Opstal Elliott  6 / Broes Geens 4  / Louis Demet  / Van Ransbeeck Ewout 5/ Jasper Roelants / Gert-Jan Mathijs 3 / Kevin Jacobs 2

Tijdstraffen: Sasja 5 x 2’   Gent 6 x 2’

Scheidsrechters: Steenwinckels – Steenwinckels

 

Verslag; Dirk Faes

1/02/2020