HK Waasmunster – Sasja 2 : overdreven cijfers

Als je als jeugdige ploeg van gemiddeld 18 jaar probeert degelijk handbal te spelen tegen een ploeg die overwegend krachthandbal brengt en daarbij ook nog overbeschermd wordt door de scheidsrechters, dan wordt winnen een vrijwel onmogelijke opgave. Dat werd dan ook vrij vlug duidelijk.

Sasja 2 begon nochtans zeer goed aan de wedstrijd. Cedric maakte zeer overtuigend het eerste doelpunt en daarna zorgden ook Melvin, Matthew, Robin en Ewout er voor dat Sasja na 10’ leidde met 4-7. Met niet altijd aantoonbare redenen kreeg Sasja dan 8’ straftijd te verwerken, waarbij Matthew, Robin en 2 keer Yens van het terrein werden gestuurd. Pas in die periode kon Waasmunster langszij en op voorsprong komen: 15-10 na 19’. Met eindelijk terug een volledig team tussen de lijnen konden onze jongens nogmaals laten zien dat ze verstand hebben van handbal. In verdediging werd hard gewerkt en vooral samen-gewerkt, wat nodig was om de aanstormende tegenstanders op afstand te houden. In aanval werd meer gedurfd naar het doel gegaan en stilaan werd de kloof tussen beide ploegen weer kleiner.  Robin pakte onterecht nogmaals 2’, maar Yens, Senne, Ewout, Cedric en Melvin bleven voluit gaan en met een tussenstand van 21-18 trokken beide ploegen richting kleedkamer.

 

De eerste 10’ van de tweede helft deden Sasja de das om. Er werd té snel, té chaotisch, té onnauwkeurig gespeeld. Slechte passen volgden elkaar op en Waasmunster maakte daarvan gretig gebruik om aan de lopende band te scoren: 29-20 na 39’. Daarbij kwam dat Sasja-aanvallen voor het minste werden afgefloten, bij de kleinste aanraking werden onze spelers bestraft terwijl ze zelf geregeld heel wat te verduren hadden, zonder dat daar gevolg aan werd gegeven. De hoofdjes gingen omlaag en de wedstrijd was gespeeld. Een onhoudbare Ewout kon samen met een gedreven Robin nog wat weerwerk bieden en af en toe toonde Sasja nog wat van hun kunnen. Een mooi ingestudeerd nummertje werd met succes afgerond door een debuterende Ferre, maar met een zwaar overdreven 41-29 score werd de wedstrijd afgefloten.

Scoreverloop: 10’ 4-7/ 20’ 15-10/ 30’ 21-18/ 40’ 29-20/ 50’ 34-26/ 60’ 41-29

Voor Sasja: Van der Ent Nick (K)/ Lange Melvin 4/ Stienen Evert/                  Heyvaert Senne 3/ Snijders Yens 1/ Van Roy Cedric 4/ De Loose Ferre 1/  De Roeck Robin 5/ Van Ransbeeck Ewout 10/ De Schepper Matthew 1/

 

Heidi C        01/12/2019