Sasja 2 – HC Atomix: Een punt gewonnen!

Dat Sasja 2 er verstand van heeft om een wedstrijd tot het einde toe spannend te maken, hebben ze weer eens bewezen. Zonder een geblesseerde Tim en een op het laatste moment zieke Melvin zat de ploeg zonder spelverdeler en moest coach Bart zijn basisopstelling herzien.

Reeds van in 1’ kwamen onze jongens op achterstand en gans de eerste helft slaagden ze er niet in om dit te veranderen. Het trage aanvalsspel van Atomix leek Sasja in slaap te wiegen en 1 versnelling was dan voldoende om door de verdediging te breken. Er werd ook te weinig doortastend ingegrepen op de acties van de tegenstander en in aanval werd er te weinig doelgericht gespeeld. Terwijl Atomix de score gestaag opvoerde, kon Sasja slechts met mondjesmaat een goaltje maken via Matthew, Robin en Broes, die op zijn eigen onnavolgbare wijze zorgde voor wat aansluiting. In 21’ was er echter een 7-puntenkloof geslagen: 9-15. Een herschikken van de verdediging, die verbeten werd geleid door Cedric en Yens, zorgde voor de nodige agressiviteit, ook in aanval. Op die manier kwam Sasja meer in de wedstrijd en met doelpunten van Evert, Senne, Louis en Ewout werd er gerust met een score van 14-17.

 

De tweede helft werd ook nu weer te afwachtend gestart en Atomix kon 3 keer op rij scoren. Pas in minuut 37 herpakte Sasja zich en een tussenspurt van 8 goals bracht de stand na 22’ op 22-21. Ondertussen zorgde Nick er in doel voor dat de tegenpartij in dezelfde tijd slechts 1 keer kon scoren. Wat een schitterende inhaalbeweging! De laatste 5’ van de wedstrijd was de spanning te snijden met nu eens Sasja, dan weer Atomix dat op voorsprong kwam. Een wat aarzelende laatste Sasja-aanval werd gestuit door Atomix waardoor de eindscore werd vastgelegd: 26-26.

Scoreverloop: 10’ 5-8/ 20’ 8-14/ 30’ 14-17/ 40’ 15-21/ 50’ 21-21/ 60’ 26-26

Voor Sasja: Van der Ent Nick (K)/ Demet Louis 2/ Stienen Evert 2/ De Roeck Robin 1/ De Schepper Matthew 3/ Heyvaert Senne 5/ Van Ransbeeck Ewout 3/ Geens Broes 8/ Snijders Yens/ Van Roy Cedric 2

 

Heidi C.      24/11/2019